Close sidebar
Close sidebar

Șerpi de peste 1,5 metri au fost găsiți în spațiile verzi din Târgu-Jiu

Oamenii au sunat la 112 după ce mai mulțișerpi cu o lungime de peste 1,5 metri au fost găsiți în spațiile verzi. Jandarmii au prins două reptile.

Diana Puiu,

Șerpi de peste 1,5 metri au fost găsiți în spațiile verzi din Târgu-Jiu

[Sursa foto: Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj]

DISTRIBUIE
acest articol

Reptilele au fost eliberate în mediul lor natural, asta după ce au fost găsite în spații verzi, printre oameni. În mai multe cartiere iarba nu a fost tăiată, iar oamenii se tem că șerpii se vor înmulți.
O altă reptilă a fost găsită în interiorul unei mașini, la nici un kilometru de centrul orașului.

Citeste si: Descoperire uluitoare într-o gospodărie din Drobeta Turnu Severin. Un șarpe de aproape 2 metri a fost găsit pe gardul locuinței

Șerpii au fost semnalați în zone publice, în apropierea sau chiar în interiorul unor autoturisme ale cetățenilor și au fost capturați și eliberați ulterior de jandarmi în mediul natural. Șerpii au avut lungimea de peste 150 de centimtri.”, spune Alin Ivan, purtător de cuvânt IJJ Gorj.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Au apărut viperele în România. Recomandările Salvamont în caz de mușcătură

„Pe lângă spațiile verzi mai sunt și anumite zone mlăștinoase sau cu apă, cu luciu de apă. Este clar că pe lângă acele zone se dezvoltă și o astfel de faună.

Este clar că nu se va putea cosi iarba în cartierele din municipiul Târgu Jiu în totalitate într-o singură zi. Și de aceea am stabilit un grafic pe 30 de zile.”, spune Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Oamenii sunt rugați să nu se apropie de reptile.

Citeste si: Trei morți și sute de oameni au fost răniți într-un oraș din Egipt după au fost atacați de scorpioni

„Procentul de șerpi veninoși în România nu este chiar atât de mare. Majoritatea sunt așa-ziși șerpi de casă sau șerpii de apă. Prezentarea la un cabinet medical sau în urgența vreunui spital din apropiere este necesară în cazul mușcăturilor de șarpe. E bine dacă avem și o imagine a șarpelului care ne-a mușcat, cât pentru ca să se poată evalua.”, adaugă Mihai Grecu, medic-șef UPU- SMURD Timișoara.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI