Potrivit Business Insider, care a citat un raport al agențiilor germane de informații, serviciile germane de informații susțin că Rusia ar putea lansa un atac împotriva NATO, în anul 2026. 

Care sunt principalele indicii?

Principalele indicii sunt reorganizarea armatei ruse, extinderea producției de arme a Rusiei, dar și mișcările de trupe.

Citește și: Cum ar arăta răspunsul SUA la un atac nuclear rusesc? Efectele directe ale războiului nuclear ar fi devastatoare

Se așteaptă ca forțele lui Vladimir Putin să se dubleze în următorii cinci ani și să atace statele baltice, pentru început, potrivit Antena3.ro

Serviciile germane de informații au făcut anunțul! Când ar putea ataca Rusia, NATO

Serviciile germane de informații au făcut anunțul! Când ar putea ataca Rusia, NATO

[Sursa foto: kremlin.ru]

Conducerea NATO și agențiile americane de informații nu prevăd pericolul unui atac rusesc asupra NATO pe termen mediu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, oficialii consideră faptul că forțele armate ruse vor avea nevoie de circa 8 ani pentru a-și restabili puterea militară, pe care o aveau înainte de a invada Ucraina.

Mai mult decât atât, secretatul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, la Constanța, că trebuie să ne pregătim pentru încă cel puţin câţiva ani de o relaţie tensionată cu Federaţia Rusă. 

Ce semnifică o Rusie mai agresivă?

Acesta a subliniat că o Rusie mai agresivă semnifică o Alianță Nord-Atlantică mai pregătită de a descuraja această situație.

Totodată, în contextul alegerilor prezidențiale din Rusia, care se desfășoară în perioada 15-17 martie, Geoană a fost întrebat ce  reprezintă câștigarea unui nou mandat de către Vladimir Putin.

Citește și: VIDEO-Au început alegerile prezidențiale în Rusia! Localnicii au ieșit la vot încă de dimineață

Serviciile germane de informații au făcut anunțul! Când ar putea ataca Rusia, NATO

Serviciile germane de informații au făcut anunțul! Când ar putea ataca Rusia, NATO

[Sursa foto: x]

"Dacă cineva crede că aceste alegeri sunt alegeri într-o lume democratică, este evident că nu este cazul. Este continuarea acestui regim politic la Moscova şi, din păcate, nu vedem o schimbare de abordare nici în Ucraina, nici faţă de Occident, nici faţă de NATO.

Aşa că trebuie să ne pregătim pentru încă câţiva ani de zile cel puţin pentru o relaţie tensionată, NATO îşi face datoria, ne protejăm teritoriul şi aliaţii, ne luăm măsuri în consecinţă.

O Rusie mai agresivă înseamnă un NATO mai pregătit să descurajeze această agresivitate", a declarat Mircea Geoană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si