Close sidebar
Close sidebar

Serviciile secrete ale SUA au ajutat Ucraina să "vâneze" generalii ruși

Serviciile de informații americane ajută Ucraina să ucidă generalii ruși de pe linia frontului, se arată într-un articol The New York Times care citează surse din serviciile secrete SUA. Cel puțin 10-12 înalți comandanți din armata lui Vladimir Putin și-au pierdut viața pe front.

Sorin Negru,

Armata ucraineană a ucis până acum 12 generali ruși, informează The Kyiv Independent

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Înalți oficiali americani au declarat pentru publicația The New York Times că Statele Unite au furnizat informații despre poziția unităților ruse care au permis forțelor armate ucrainene să ucidă generali ruși aflați în prima linie a războiului.

Citeste si: Un ofițer ucrainean povestește ororile prin care a trecut timp de cinci săptămâni ca prizonier al rușilor: ”Ne-au ținut în poziția asta timp de 7 ore!”

Armata ucraineană a ucis până acum 12 generali ruși, deși oficialii americani au refuzat să confirme cifrele. Acest tip de asistență militară face parte dintr-un efort secret al administrației Biden de a furniza informații în timp real pe câmpul de luptă Ucrainei.

Implicarea SUA în moartea generalilor ruși, motiv de escaladare a războiului?

Administrația americană a încercat să păstreze secrete o mare parte din informațiile legate de teatrul de luptă, de teamă că implicarea SUA va fi văzută ca o escaladare, care l-ar putea provoca pe președintele Vladimir Putin să extindă războiul.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Armata rusă a bombardat puternic orașul Kramatorsk

Oficialii americani nu au vrut să descrie modul în care au obținut informații despre cartierul general al trupelor ruse, de teamă să nu pună în pericol metodele lor de colectare.

Dar pe tot parcursul războiului, agențiile de informații din SUA au folosit o varietate de surse, inclusiv sateliți clasificați și comerciali, pentru a urmări mișcările trupelor rusești.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Întrebat despre informațiile furnizate ucrainenilor, John F. Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a spus că „nu vom vorbi despre detaliile acestor informații”.

Dar el a recunoscut că Statele Unite oferă „Ucrainei informații și informații pe care le pot folosi pentru a se apăra”.

După publicarea acestui articol, Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, a declarat într-o declarație că informațiile de pe câmpul de luptă nu au fost furnizate ucrainenilor „cu intenția de a ucide generali ruși”.

Șeful Statului Major rus, la un pas de moarte 

Cel mai recent atac asupra unui general rus de pe frontul de luptă din Ucraina a avut loc sâmbătă, 30 aprilie.

Șeful Statului Major rus, Valeri Gerasimov, se afla în apropiere de Izium, oraș din zona de est a Ucrainei, unde venise să coordoneze atacul soldaților săi.

Centrul rus de comandă a fost vizat de un atac cu rachete al ucrainenilor, iar unele surse ucrainene au spus că în acest atac Gherasimov ar fost rănit la picior de un șrapnel și urma să fie evacuat în Rusia.

Șeful Statului Major rus, Valeri Gerasimov, a scăpat ca prin urechile acului de atacul Ucrainei.

[Sursa foto: Twitter]

Ulterior, informația a fost dezmințită: de fapt, forțele ucrainene l-au „ratat” pe înaltul comandant rus. Gherasimov a plecat de la postul de comandă din Izium înainte să fie bombardat de ucraineni.

Cel puțin 10 generali ruși, eliminați de armata Ucrainei

În atacul de la Izium, un alt general și-a pierdut viața, alături de cel puțin 100 de sodați ruși. Este vorba de Andrei Simonov, comandantul unităților de război electronic.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Fostul general american și șef al CIA David Petraeus a explicat la CNN cum reușesc militarii Ucrainei să-i omoare pe generalii ruși și de ce comunicațiile rușilor sunt la pământ.

„Comunicațiile lor au fost blocate de ucraineni. Comunicațiile lor securizate nu au funcționat. A trebuit să meargă pe un singur canal. Acesta poate fi blocat. Și exact asta au făcut ucrainenii. Ei folosesc telefoane mobile. Ucrainenii au blocat prefixul pentru Rusia, așa că nu au funcționat. Apoi au dat jos 3G. Ei fură literalmente telefoane mobile de la civili ucraineni pentru a comunica între ei”, a spus Petraeus.

„Deci, ce se întâmplă? Coloana este oprită. Un general nerăbdător stă acolo în spate, în vehiculul lui blindat. Merge în față să afle ce se întâmplă, pentru că nu există inițiativă. Nu există un corp de subofițeri. Recruții nu au inițiativă, așteaptă să li se spună ce să facă. Iar când generalul ajunge în față, ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni și îl iau în vizor”, a explicat el.

Cel mai elocvent exemplu îl reprezintă faptul că unul dintre cei 10 generali ruși uciși în timpul războiului din Ucraina ar fi fost eliminat după cea dat un telefon pe o linie nesecurizată, lucru care le-a permis trupelor ucrainene să îi depisteze locația și să-l elimine.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI