Ziarul german Der Spiegel scrie că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ajutat China să ascundă informații vitale despre Covid-19. Directorul OMS este suspectat că ar fi ascuns informații despre transmiterea de la om la om a virusului și a amânat cu patru până la șase săptămâni declararea pandemiei.

Preşedintele Chinei l-ar fi sunat pe directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Potrivit serviciilor secrete germane, citate de Der Spiegel, președintele Chinei, Xi Jinping, l-a sunat personal pe Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom, pentru a-l ruga să întârzie o avertizare globală a amenințării Covid-19.

Conversația ar fi avut loc în ianuarie.

Citeste si: OMS: "Vedem un pic de speranţă pe măsură ce multe ţări ies din izolare"

Ziarul german Der Spiegel a publicat acuzațiile la sfârșitul săptămânii trecute, citând documente ale Serviciului Federal al Inteligenței, cunoscut și sub denumirea de Bundesnachrichtendienst (BND), scrie impact.ro.

Potrivit BND, “Pe 21 ianuarie, liderul chinez Xi Jinping i-a cerut șefului Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, să nu facă publică informația despre transmiterea de la om la om și să întârzie declararea pandemiei. BND estimează că strategia de informare a Chinei a costat lumea patru până la șase săptămâni de eforturi depuse împotriva infectării”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Serviciile secrete germane, dezvăluiri incredibile despre OMS: "Au ascuns totul!"
Serviciile secrete germane, dezvăluiri incredibile despre OMS: "Au ascuns totul!"

OMS: “Aceste acuzații sunt nefondate și neadevărate”

De cealaltă parte, Organizația Mondială a Sănătății a dat publicității un document în care susține că aceste acuzații sunt “nefondate și neadevărate”.

Citeste si: Un nou avertisment de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

“Dr. Tedros și președintele Xi nu au vorbit pe 21 ianuarie și nu au vorbit niciodată la telefon.

Asemenea acuzații nefondate sunt de natură să distragă atenția și să îndepărteze OMS de la eforturile globale de luptă împotriva pandemiei de Covid-19. China a confirmat transmiterea de la om la om a noului coronavirus pe 20 ianuarie, (cu o zi înainte de presupusa conversație, n. red.). Organizația Mondială a Sănătății a declarat în mod public, pe 22 ianuarie, că datele colectate sugerează că în Wuhan are loc o transmitere de la om la om a virusului”.

Serviciile secrete germane, dezvăluiri incredibile despre OMS: "Au ascuns totul!"
Serviciile secrete germane, dezvăluiri incredibile despre OMS: "Au ascuns totul!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si