Camerele de gardă sunt pline în această perioadă! Medicii spun că perioada concediilor aduce un val extrem de crescut de toxiinfecții alimentare. Cei mai afectați sunt copiii, care pot fi afectați foarte ușor de bolile digestive.

„Cea mai severă formă este cea care nu îi mai permite să iasă din camera de hotel, îi este atât de rău și are atât de multe scaune.

Asta este o formă severă sau are scaune hemoragice, (n.r. problemă) care trebuie adresată spitalului acolo unde se află”, spune Simin Florescu, managerul Spitalului Victor Babeş Bucureşti, scrie adevarul.ro.

Citește și: VIDEO Cei de la ANPC „visează” că au închis un hotel! Comunicatul oficial spune una, realitatea e alta

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

camera de garda, copii bolnavi, smurd, toxiinfectie

Comercianții de pe plajă ne-ar putea trimite direct la spital

Specialiștii trag un mare semnal de alarmă și la comercianții care vând mâncare pe plajă, de multe ori fără să respecte normele esențiale de igienă.

Medicii le recomand părinților să fie foarte atenți la alimentele pe care le dau celor mici, care sunt mult mai predispuși la boli ale tractului digestiv.

„Mâncarea junk food, cea care se vinde stradal, pe care o consumăm mai ales în vacanță, este atractivă, miroase frumos, ne face poftă. Dacă ești adult, te mai poți opri, însă un copil nu se poate abține și cere.

Iar părinții îi cumpără. Însă nu toți comercianții respectă regulile de igienă. Sunt multe alimente care sunt ținute în soare, la temperaturi ridicate, manipulate fără mănuși de protecție, nu sunt acoperite și se pun pe ele muștele. Dacă vezi un porumb fiert, plin de muște, cumperi copilului? Să știți că mulți o fac!”, a declarat medicul de familie Mihai Mara, pentru sursa citată.

Însă nu doar carnea și lactatele ne pot trimite la spital, ci și fructele și legumele pe care mulți oameni le mănâncă fără să le spele înainte.

„Mulți încă nu știu că pepenele, de exemplu, înainte de a fi tăiat, se spală foarte bine. Dacă nu, lama cuțitului care atinge coaja plină de bacterii contaminează miezul. Și la cabinet la noi când mai vine câte un pacient cu probleme digestive îl întreb dacă a mâncat pepene. Dacă spune da, următoarea întrebare este dacă l-a spălat înainte. Răspunsul este nu, de cele mai multe ori. Păi ce, eu mănânc coaja? îmi răspund oamenii”, mai spune medicul.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citește și: Un motociclist a înjunghiat în repetate rânduri un militar! "Singura persoană pe care a vizat-o a fost soldatul" Scene înfiorătoare au avut loc în plină stradă

camera de garda, copii bolnavi, smurd, toxiinfectie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si