Pe data de 26 august, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Adrian și Natalia, cunoscuți pentru credința lor nestrămutată și devotamentul unul față de celălalt. Această zi este o ocazie specială pentru credincioși de a-și aminti de sacrificiile celor doi sfinți și de a sărbători numele care sunt legate de aceștia.

Cine au fost Sfinții Adrian și Natalia, sărbătoriți pe 26  august

Sfinții Adrian și Natalia au trăit la începutul secolului al IV-lea, în perioada persecuțiilor împotriva creștinilor declanșate de împăratul roman Maximian.

Adrian era un ofițer militar păgân, care, impresionat de curajul și devotamentul creștinilor pe care trebuia să-i pedepsească, s-a convertit la creștinism. După ce a mărturisit credința sa nouă, Adrian a fost aruncat în închisoare și supus la chinuri groaznice.

Natalia, soția sa, era deja creștină și l-a susținut pe Adrian în timpul suferințelor sale, vizitându-l în închisoare și îngrijindu-i rănile. Ea l-a încurajat să își păstreze credința până la sfârșit, devenind un model de devotament conjugal și religios. Adrian a fost în cele din urmă executat prin decapitare, iar Natalia, profund îndurerată, a murit la scurt timp după aceea, fiind considerată o martiră a credinței pentru suferința și devotamentul ei.

Sf. Adrian și Natalia

Sf. Adrian și Natalia

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citește și: Sfânta Ana 2024: Pe ce dată se sărbătorește în Calendarul ortodox?

Nume românești care se serbează pe 26 august

Pe 26 august, cei care poartă numele de Adrian, Adriana, Natalia și derivatele acestora își sărbătoresc ziua de nume.

Adrian provine din latinescul "Hadrianus", care înseamnă "din Hadria", un oraș din nordul Italiei. Numele a devenit celebru datorită împăratului roman Hadrian și a numeroși sfinți martiri.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Adriana este forma feminină a numelui Adrian și poartă aceeași semnificație.

Natalia provine din latinescul "natalis", care înseamnă "născut", fiind un nume care evocă nașterea spirituală și renașterea în credință.

Citește și: Calendar ortodox august 2024: Cele mai importante sărbători cu cruce roșie. Pe ce dată pică Schimbarea la Față, Adormirea Maicii Domnului Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul?

Mesaje de la mulți ani pentru Adrian, Adriana și Natalia

Cu ocazia sărbătorii Sfinților Adrian și Natalia, putem să le trimitem mesaje de felicitare celor care poartă aceste nume. Iată câteva idei de urări pe care le puteți folosi:

„La mulți ani, Adrian! Să ai parte de o viață plină de realizări și bucurii, așa cum Sfântul Adrian a fost plin de curaj și credință!”

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Draga Adriana, îți doresc o zi de nume plină de lumină și fericire! Fie ca Sfânta Natalia să te ocrotească mereu și să-ți aducă liniște în suflet.”

„Natalia, fie ca această zi specială să-ți aducă sănătate, noroc și multe bucurii alături de cei dragi. La mulți ani binecuvântați!”

„Pentru Adrian și Adriana, fie ca această zi să vă umple inimile cu pace și iubire, asemenea Sfinților pe care îi sărbătorim astăzi. La mulți ani!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si