Sf. Alexandru 2023. Mii de români sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 30 august, ca ocazie a prăznuirii Sf. Alexandru în calendarul ortodox. Este sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă!

Sf. Alexandru 2023. Cui spunem "La mulți ani!" pe 30 august?

Cine a fost Sf. Alexandru?

Citește și: La mulți ani de Sf. Alexandru 2023: Mesaje, urări și felicitări pentru sărbătoriții zilei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Iată cui spunem "La mulți ani!" pe data de 30 august!

Sf. Alexandru 2023. Cui spunem "La mulți ani!" pe 30 august?

Numele a câștigat popularitate datorită domniei regelui Alexandru al III-lea al Macedoniei, cunoscut și sub numele de Alexandru cel Mare. Etimologic, numele Alexandru își are originea în vechiul nume persan "Aleksandros", care este format din verbul grecesc "alexo"- "a apăra", "a proteja", și "andros"- forma genitivă a substantivului "aner", însemnând "bărbat" sau "om".

Citește și: EXCLUSIV- Un festival altfel în comunitatea multietnică din Hârșova. Andrei Dobre (RAA): ”Scopul este de a aduce oamenii împreună, indiferent de etnie, religie, naționalitate, vârstă”

Astfel, semnificația prenumelui Alexandru este: "apărător al oamenilor". Indivizii care poartă numele Sfântului Alexandru sunt caracterizați ca fiind persoane cu influență, argumente solide, perspicacitate în afaceri și dorință pronunțată de reușită.

Pe data de 30 august, atunci când îl sărbătorim pe Sf Alexandru, îşi serbează numele cei care poartă numele de Alexandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina,

Sandrina, Sandu, Sanda, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Sf. Alexandru 2023. Cui spunem "La mulți ani!" pe 30 august?

Cui spunem "La mulți ani!" pe 30 august?

Care este semnificația numerologică a numelui Alexandru?

  • Un nume care evocă unicitate, independență, încredere în sine, inițiativă și atracție către activități fizice.
  • Tendința de a căuta armonie între opiniile personale și cele ale celorlalți, de a accepta compromisuri sau de a lucra sub conducerea altcuiva, chiar împotriva voinței interioare.
  • Comunicare directă și sinceră.
  • Unii indivizi pot găsi dificil să accepte dominația sau abilitatea argumentativă a celor ce poartă numele Alexandru.
  • Nevoia de a fi creativ și original sau de a-și sublinia originalitatea, ceea ce poate lua pe cei din jur prin surprindere.
  • Prenumele Alexandru, atunci când este combinat cu numele de familie, poate aduce cu sine o lipsă de împlinire în ceea ce privește fericirea sau succesul, sau poate contribui la probleme de sănătate legate de tensiunea arterială sau la accidente la nivelul capului, conform diane.ro.

Care este semnificația numerologică a numelui Alexandra?

  • Un nume cu o semnificație puternică în gestionarea aspectelor materiale ale vieții.
  • Apreciere pentru calitatea obiectelor și dorința de a deține cele mai bune lucruri pe care banii le pot cumpăra.
  • Tendința de a judeca oamenii rapid, adesea bazată pe aspectul lor fizic, vestimentație, succes material și statut social.
  • Un simț ascuțit pentru afaceri și abilități de management, în special în domeniul financiar.
  • Dorință puternică de a atinge poziții de conducere.
  • Prenumele Alexandra, atunci când este combinat cu numele de familie, poate aduce cu sine neîmpliniri în viață și poate contribui la probleme de sănătate legate de sistemul reproducător.

Citește și: Sf. Alexandru 2023: Tradiții pentru această sărbătoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si