In articol:
Sf Anton. Sfantul Antonie cel Mare. Cuviosul Antonie cel Mare era de neam egiptean si invata despre credinta crestina pe care o imbratiseaza cu drag de la parintii si bunicii sai.
Citeste si: E sărbătoare mare vineri! Ce nu ai voie să faci pe 17 ianuarie 2020? Calendar ortodox
Citeste si: Rugăciune la început de an! Te ajută să-ți meargă bine
Sf Anton. Sfantul Antonie cel Mare. De-a lungul vietii sale duce o viata pustniceasca exemplara, ajungand sa ii intreaca pe toti.
Drept recunostinta, pilda tuturor pustnicilor a fost facuta dupa el.
De asemenea, crestinii il cunosc si cinstesc si pentru faptul ca a fost primul indrumator si dascal al vietii obstesti, fiind singurul care a atins hotarul cel mai desavarsit al pustniciei, asa cum este aratat si in istoria vietii sale.
Sf Anton. Sfantul Antonie cel Mare. Fapte bune
De-a lungul vietii sale a facut extrem de multe fapte bune, ajutand pe cei nevoiasi.
De asemenea, invataturile pe care Antonie le-a lasat sunt o nestemata pentru literatura bisericeasca.
Citeste si: Rugăciune post. Atrage binele în viața ta
Sf Anton. Sfantul Antonie cel Mare. Datorita faptului ca s-a aflat in trup muritor, prefera sa se departeze de toate cele trupesti, vazand sufletele care la moarte paraseau trupurile si erau indrumate de demoni.
Aceasta este o insusire specifica fiintelor fara trup si cu adevarat duhovnicesti.
Dupa o viata lunga de circa o suta si cinci ani bunul Dumnezeu il ia alaturi de el in Ceruri unde se bucura de viata vesnica.
Toate intamplarile din viata lui Antonie cel Mare este scrisa de Atanasie cel Mare, episcopul Alexandriei, conform calendarulortodox.ro.
Citeste si: Rugăciune puternică pentru bani. Ce rugăciune e bine să spui atunci când ai probleme cu banii
Sf Anton. Sfantul Antonie cel Mare. Zi de post
Ținând cont de faptul că Sfântul Antonie cel Mare pică într-o zi de vineri, pe 17 decembrie 2020 se ține post. Așadar, în această zi nu este bine să se mănânce carne, ouă sau produse lactate.