Sf. Gheorghe 2023. Sfântul Mucenic Gheorghe este cinstit pe 23 aprilie. Acesta a fost ocrotitorul Moldovei și al Armatei Române.  

Sfântul Mucenic Gheorghe este cinstit pe 23 aprilie. Sfântul Gheorghe s-a născut în Capadocia, din părinți creștini. A trăit în vremea împăratului Dioclețian (sec. al IV-lea). Datorită vitejiei si victoriilor sale, ajunge conducător de armată.

Sfântul Gheorghe a fost ispitit cu onoruri pentru a jerfi zeilor, dar aceste încercări au fost zadarnice.

Pentru că nu a lepădat credința în Hristos, Sfântul Gheorghe este condamnat la moarte prin decapitare, in ziua de 23 aprilie 304, rămânând de atunci zi de prăznuire.

Ce nume se sărbătoresc pe 23 aprilie?

Sf. Gheorghe 2023. Ce nume se sărbătoresc pe 23 aprilie?

Sf. Gheorghe 2023. Ce nume se sărbătoresc pe 23 aprilie?

În doar trei zile îl sărbătorim pe Sfântul Gheorghe, potrivit calendarului ortodox. Totodată, în această zi îi celebrăm pe cei cu numele de Gheorghe și derivatele. Iată câteva dintre cele mai frumoase mesaje pentru sărbătoriți.

Alături de numele Gheorghe, mai multe persoane cu nume derivate sunt sărbătorite. Iată ce nume se serbează în această zi!

Citește și: Sf. Gheorghe 2023. Ce nu este bine să faci?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numele derivate din Gheorghe sunt:  George, Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gică, Gherghina, Iordache, Giorgiana, Geluţa, Geluţu, Georgi, Giorgi, Gheorghiţă, Gheorghiţa  şi  Georgel.

Urări și felicitări frumoase pentru sărbătoriți

Sf. Gheorghe 2023. Ce nume se sărbătoresc pe 23 aprilie?

Sf. Gheorghe 2023. Ce nume se sărbătoresc pe 23 aprilie?

„Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Gheorghe cât mai frumoasă!”

„Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!”

Citește și: Sâmbăta Luminată 2023. Ce tradiţii se respectă în această zi?

 

„Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească! La mulţi ani!”

„Aşa cum soarele luminează pentru toată omenirea aşa şi tu ne luminezi nouă viaţa. Fie-vă viaţa senină ca răsăritul de soare, iar sufletul mereu curat şi tânăr ca roua de pe flori.”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si