Close sidebar
Close sidebar

Sf. Ilie 2023: Ce trebuie să faci în această zi sfântă pentru a avea noroc?

Există o serie de lucruri ce nu trebuie făcute, însă există și tradiții ce vă pot aduce noroc și sănătate pe tot parcursul anului. Iată ce superstiții și obiceiuri există de Sf. Ilie!

Diana Puiu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sf. Ilie este sărbătorit pe data de 20 iulie de Biserica Ortodoxă.  Există o serie de tradiții care trebuie făcute în această zi pentru a avea noroc și sănătate pe tot parcursul anului. 

Iată ce trebuie să știe credincioșii de Sf. Ilie

Așa cum se cunoaște din cuvintele bisericești, în preajma Sfântului Ilie ar trebui să plouă, pentru o recoltă îmbelșugată. Dacă nu va ploua în această zi, se spune că va fi secetă tot anul. Se cunoaște, din Sfânta Scriptură, că Sfântul Ilie a salvat de la moarte poporul din Israel, aflat într-o secetă severă.  

Citește și: Calendar ortodox 19 iulie 2023: Ce sărbătoare este miercuri?

În tradiția populară, se spune că acesta mână un car și pocnește din bici, iar din loviturile acestuia, rezultă tunetele și trăsnetele, căzute, în special, asupra persoanelor păcătoase. În caz de vreme rea, oamenii trebuie să se adăpostească pentru a nu fi loviți de mânia Sfântului Ilie. 

Citește și: Mesaje de Sf.Ilie 2023. Felicitări și urări superbe pentru sărbătoriții zilei. ,,De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o să ți le pui. La mulți ani Ilie!”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Ce trebuie să facă fetele de măritat în ajunul acestei zile de Sf. Ilie?

În ajunul zilei de Sfântul Ilie, fetele mergeau, noaptea, în ogoarele cu cânepă, se dezbrăcau, se tăvăleau prin ea, apoi se întorceau acasă. Dacă noaptea visau cânepă verde, era semn că se vor mărita cu flăcăi tineri și frumoși, iar dacă holdele din vis erau uscate, era semn că se vor mărita cu oameni bătrâni.

 

Citește și: Sf.Ilie 2023. Ce nume se sărbătoresc în această zi de mare sărbătoare?

În dimineața zilei de Sfântul Ilie, în trecut, oamenii culegeau plante de leac, în special busuioc, se puneau la uscat în podurile caselor, sub streşini sau în cămări. Tot de Sfântul Ilie, erau adunate plantele pentru vrăji şi farmece.

În această zi, se duc mere la biserică și se dau de pomană pentru cei trecuți la cele veșnice. Merele pot fi consumate după ce sunt duse la biserică pentru a fi sfințite. Merele care sunt sfințite în această zi se transformă în mere de aur pe lumea cealaltă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citește și: Calendar ortodox 18 iulie 2023. Este sărbătoare cu cruce neagră marți!

Ce nu trebuie să faceți în această zi?

În această zi nu este recomandat să faceți treabă prin casă, oamenii nu lucrează pământul, astfel se spune că Sfântul Ilie va lovi cu grindină peste hotare și cu trăsnete asupra locuinței.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI