Sf. Ioan 2023. Iată rugăciunea Sfântului Ioan Botezătorul pe care creștinii ortodocși este bine să o rostească pe 7 ianuarie 2023! Este făcătoare de minuni, puternică, apără de rele și aduce binele în casa celui care o rostește.

Sf. Ioan 2023.

Sf. Ioan 2023. Rugăciunea făcătoare de minuni pe care creștinii ortodocși trebuie să o rostească în această zi

[Sursa foto: PixaBay]

Sf. Ioan 2023. Cine a fost Sfântul Ioan Botezătorul?

Sfântul Ioan Botezatorul   s-a născut în familia preotului Zaharia.

Elisabeta, mama sa, era rudă cu Fecioara Maria, mama lui Iisus.

Sfântul Ioan a început să predice înaintea lui Iisus, cu rolul de a pregăti poporul pentru primirea Mântuitorului şi a-l face cunoscut. Astfel, prin botezarea oamenilor în Iordan, el, de fapt, îi pregătea pentru adevăratul botez, cel în duh, pe care l-a adus Iisus Hristos. Sfântul Ioan avea mulţi ucenici care îl urmau.

Ioan Botezătorul era milostiv şi umbla îmbrăcat într-o haină aspră din păr de cămilă, încins cu o curea din piele. Hrana lui erau locustele (un soi de arbore care nu mai există), deşi mulţi au tradus lăcuste, şi miere sălbatică. El a trăit într-o peşteră, în pustie, până a fost prins de Irod, întemniţat şi în cele din urmă ucis prin tăierea capului.

Citește și: Pe ce dată pică Sfântul Ion în 2023? Mulți fac o mare confuzie legată de această sărbătoare mare

Sf. Ioan 2023.

Sf. Ioan 2023. Rugăciunea făcătoare de minuni pe care creștinii ortodocși trebuie să o rostească în această zi

[Sursa foto: basilica.ro]

Evanghelia mai spune că Irod a ordonat tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei. Ioan îl mustra mereu pe Irod pentru traiul său nelegiuit cu Irodiada, care era soţia fratelui său. Aceasta a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase şi plăcuse lui Irod, să ceară capul Botezătorului ca răsplată. În calendarul ortodox, Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul este prăznuită la 29 august. Este sărbătoarea care încheie anul bisericesc, deoarece pe 1 septembrie începe noul an bisericesc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sfantul Ioan Botezatorul a inceput sa predice in al cincisprezecelea an al domniei Cezarului Tiberiu, pe cand Pontiu Pilat era procuratorul Iudeii (Luca 3, 1-2). El a avut menirea de a pregati poporul pentru primirea lui Mesia si de a-L descoperi pe Acesta si a-L face cunoscut lui Israel. Mesajul principal pe care el il transmitea era: "Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor!".

Sf. Ioan 2023.

Sf. Ioan 2023. Rugăciunea făcătoare de minuni pe care creștinii ortodocși trebuie să o rostească în această zi

[Sursa foto: PixaBay]

Sf. Ioan 2023. Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu.

Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a

spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei.

Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său.

Citește și: Sfântul Ion 2023. Ce nu este bine să faci în această zi? Este mare păcat

Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Sf. Ioan 2023.

Sf. Ioan 2023. Rugăciunea făcătoare de minuni pe care creștinii ortodocși trebuie să o rostească în această zi

[Sursa foto: PixaBay]

Sf. Ioan 2023. Ce nu este bine să faci în această zi?

De Sfantul Ion nu se stinge candela! Aceasta arde pentru bunăstare în familie.

Citește și: Sfântul Ioan 2023, cruce roșie în calendarul creștin-ortodox. Care este semnificația acestei sărbători?

În această zi, nu se taie nimic cu cuţitul, totul se rupe cu mâna şi nu se mănâncă fructe şi legume în cruce, pepene şi usturoi.

Nu se foloseşte mătura, ca să nu fie tulburată liniştea morţilor.

Citește și: Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfântul Ion 2023

În această zi, marcată în aclendarul ortodox cu cruce roșie, nu se spală, nu se face curat, nu se coase și nu se fac alte treburi prin gospodărie.

Această zi este dedicată rugăciunii și odihnei.

Citește și: Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească pe 6 ianuarie de Bobotează


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si