Pe data de 15 august este prăznuită Sfânta Maria Mare, denumită și Adormirea Maicii Domnului. Ca în fiecare an, românii se bucură de o zi liberă, însă în acest an aceștia vor avea o minivacanță de patru zile. Românii primesc liber în această zi, indiferent că lucrează la stat sau la privat.

Citește și: Adormirea Maicii Domnului 2023: Ce semnificație are această sărbătoare?

Sfânta Maria Mare pică în acest an în ziua de marți, prin urmare, Guvernul a decis în luna decembrie ca data de 14 august să fie și aceasta liberă, adunate cu zilele din weekend, românii vor avea o mică vacanță.

Sfânta Maria este sărbătorită în această zi de creștinii din toată lumea și marchează tercerea Fecioarei Maria în Împărăția Cerurilor, iar în calendar este însemnată cu cruce roșie.  

Citește și: Postul Adormirii Maicii Domnului 2023. Ce este bine să faci până pe 15 august

Adormirea Maicii Domnului 2023: Ce semnificație are această sărbătoare?

Această sărbătoare aduce de la sine tradiții și obiceiuri din timpuri străvechi, unele fiind păstrate și-n ziua de astăzi în unele zone ale țării.  Sfânta Marie Mare  este prăznuită după 14 zile de post și rugăciune, pe data de 15 august 2023, fiind o sărbătoare marcată cu cruce roșie.

În această zi are loc și unul dintre cele mai importante pelerinaje, pelerinajul de la mănăstirea Nicula.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Preoții susțin că trupul Mariei nu a putrezit, ci a fost ridicat la ceruri de către Dumnezeu. Această sărbătoare este simbolizată de albastrul cerului și de crin, considerat floarea purității.

Citește și: Lăsatul Secului pentru postul Sf. Marii 2023: Ce trebuie să faci în această zi?

Este una dintre cele mai importante sărbători din an și semnifică adormirea și proslăvirea prin ridicarea trupului la cer a Fecioarei Maria.

Pe data de 15 august  nu este bine să speli, să coși, să mergi la câmp sau să faci alte treburi în gospodărie. Credincioșii merg la biserică cu bucate sfințite pe care le împart sărmanilor pentru sufletele celor trecuți în neființă. 

Citește și: Mini-vacanța de Sf. Maria 2023. Cine sunt angajații care vor avea 4 zile libere?

Ce nu trebuie să faci în această zi?

Există și o serie de obiceiuri ce trebuie respectate în această zi. Astfel că, cei trecuți în neființă trebuie pomeniți, iar la biserică se duc colaci, struguri și prune. Totodată, în această zi lu se spală, nu se coase, nu se face treabă prin casă sau la câmp, altfel poți fi lovit de boală.

Citește și: Calendar ortodox august 2023. Avem trei sarbatori importante, cu cruce roșie!

Această sărbătoare vine după două săptămâni de post pentru creștini, unde aceștia nu au voie să mănânce produse din carne, lapte sau ouă, nu au voie să facă cununii sau botezuri, nu trebuie să consume alcool sau să intrețină relații intime.  

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Măicuțele care au grijă de mormântul lui Victor Surdu, fostul soț al Angelei Similea, scot la iveală detalii despre locul de veci al politicianului- radioimpuls.ro

Această sărbătoare este una dintre cele mai importante sărbători ale verii, care marchează, totodată, finalul acesteia.  

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si