Sfânta Parascheva. De prăznuirea Sfintei Parascheva, credincioșii nu trebuie să muncească, să facă treburi prin casă, ori să meargă la serviciu. Se spune că încălcarea acestora reguli poate aduce boli de ochi și dureri de cap. Pe vremuri, bătrânii nu făceau nici focul în casă în această zi, obicei ce-i aducea mai aproape de sănătatea trupească și de mulțumirea sufletului.

Sfânta Parascheva

Citeste si: VIDEO| Pelerinajul la Sfânta Parascheva s-a lăsat cu scandal. Jandarmeria a intervenit

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sfânta Parascheva. Se spune că Sfânta Parascheva apare în visele celor credincioși și curați pentru a oferi leacuri pentru cei bolnavi, scrie dcnews.ro.

Citeste si: VIDEO| Sfânta Parascheva. Zeci de mii de credincioși au venit la Iași pentru a se ruga la moaște

Sfânta Parascheva

Iată ce rugăciune se rostește 

Sfânta Parascheva. „Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii.

Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci.
Amin."

Citeste si: VIDEO| Credincioșii fac LIVE de lângă racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Imagini inedite de la Iași


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si