Sfântul Nicolae. Ce să nu faci în această zi de sărbătoare! Aduce ghinion tot anul
Pentru a nu avea ghinion în anul ce urmează trebuie să fim atenți la lucrurile pe care le facem în ziua în care se sărbătorește Sfântul Nicolae.
Majoritatea copiilor își primesc cadourile în noaptea de Ajun de Crăciun sau dimineața devreme de Crăciun, dar în unele țări își primesc cadourile în Ajunul zilei în care este sărbătorit Sfântul Nicolae, pe data de 5 decembrie.
Multe țări, în special cele din Europa, sărbătoresc ziua Sfântului Nicolae pe 6 decembrie. În Olanda și în alte țări europene, copiii lasă încălțămintea în 5 decembrie (ajunul Sfântului Nicolae) pentru a fi umplută de cadouri.
Fiind o zi în care se sărbătorește generozitatea, de Sfântul Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl mânie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşă. În plus, în ziua Sfântului Nicolae nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă vor avea un Crăciun nefericit în familie.
Deoarece este considerat protectorul săracilor, Sfântul Nicolae se va mânia dacă veți da dovadă de zgârcenie. De Moș Nicolae nu se oferă niciodată în dar obiecte ascuțite, lucruri de culoare neagră, bijuterii sau produse de machiaj, deoarece în felul acesta veți atrage ghinionul asupra persoanei căreia îi veți oferi cadourile.
Citeste si: Calendar ortodox 3 decembrie 2020: Ce sărbătoare este azi? Este dezlegare la peşte
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Țara care limitează reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la 10 persoane de familie
În România cadourile se pun în ghete, spre deosebire de celelalte țări europene în care Moș Nicolae pune cadourile în șosete, iar în ceea ce îl privește pe Sfântul Nicolae, este imaginat ca un bărbos care călătorește pe un cal alb.
Se spune că, dacă ninge pe 6 decembrie, Moș Nicolae și-a scuturat barba. O tradiție (mai ales în zona rurală) spune că ar trebui să luați un bulgăre de zăpadă din această zăpadă, căzut pe 6 decembrie, să îl luați în casă, să îl puneți într-un castron și, când este topit, să folosiți apa pentru a uda câteva plante. Dacă nu ninge pe 6 decembrie, se spune că Sfântul Nicolae a devenit mai tânăr.
Alte tradiții spun că ar trebui să se ia în interiorul casei crenguțele din copacii roditori. Dacă ramurile înfloresc până la sfârșitul anului, se crede că fie pomii fructiferi din livezi vor produce multe fructe în anul următor, fie că anul următor va fi roditor în general, unul excelent pentru persoana sau familia care a luat ramurile din interiorul casei. De asemenea, de Sfântul Nicolae, grupuri de tineri repetă colindele de Crăciun.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
În mediul rural, domnișoarele fac plăcinte, în timp ce tinerii se organizează în grupuri și decid la ce gazdă (una dintre fetele tinere) să meargă.