Potrivit deputatului Emanuel Ungureanu, cel care l-a denuntat pe medic, rinichii puteau sa salveze doi adolescenti, care au murit, chiar in timp ce se intorceau spre casa de la centrul de dializa, din Cluj-Napoca.

”Cei doi rinichi puteau salva vietile a doi copii, verisori, Gabi si Viorel Bora. Gabi suferise doua transplanturi nereusite, iar de fiecare data i se promitea ca urmatorul rinichi va fi si cel valabil.

Problema celor care nu erau transplantati era fie ca nu erau suficient de importanti, nu aveau bani sau nu aveau imagine de oferit. Socaciu si Arsinel nu aveau bani, dar ofereau imagine, care urma sa fie convertita in bani prin clinica privata Lukmed, care avea astfel mai multi clienti care veneau la maestru”, a precizat, pentru Adevarul, deputatul Emanuel Ungureanu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Cei care ar fi putut beneficia de transplant, Gabriela si Viorel, aveau 17, respectiv 16 ani, si sufereau de probleme de sanatate la rinichi inca din copilarie. Atat Gabriela, cat si Viorel, au murit intr-un tragic accident rutier, petrecut in luna iunie a anului 2014, cand veneau spre casa, din Cluj-Napoca, unde fusesera la dializa, ambulanta in care se aflau fiind lovita frontal de un TIR, in apropierea orasului Beclean.

In urma impactului au decedat cei doi adolescenti, dar si soferul ambulantei, cel care îi însotea de ani buni la Cluj, pentru tratament, aflat la primul său accident rutier, in 30 de ani de carieră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si