Pe 7 şi 8 august, în regiunile sudice şi estice, vremea va fi caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 34 şi 37 de grade Celsius, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40- 50 km/h.

Citeste si: Tăriceanu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, după ce nu s-a înțeles cu PSD. "Nicușor Dan nu are un profil liberal"

Îndeosebi vineri şi sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi, local, în Moldova şi Oltenia.

Cel mai călduros an începând din 1900

ANM precizează că valoarea ITU va depăşi pe arii restrânse pragul critic de 80 de unităţi şi în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record.

La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi”, a transmis meteorologul Roxana Bojariu.

Citeste si: Florin Salam este în stare de șoc. Fratele său are coronavirus: "Se simte mai rău acum decât era înainte"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si