Close sidebar
Close sidebar

Sfârșit tragic pentru un român din străinătate! Cristian s-a stins din viață după ce a fost închis într-un centru de detenție pentru imigranți

Cristian Dumitrașcu, un român în vârstă de 50 de ani, s-a stins din viață duminică, 5 martie 2023, după două săptămâni în care a fost închis într-un centru de detenție din San Diego, transmit jurnaliștii de la El Imparcial.

Alexandra Costea,

Sfârșit tragic pentru un român din străinătate! Cristian s-a stins din viață după ce a fost închis într-un centru de detenție pentru imigranți

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Polițiștii Vămii și Protecției Frontierei din SUA l-au reținut pe Cristian pe data de 22 februarie 2023 în apropierea portului de intrare în Statele Unite, Otay Mesa, a transmis agenția luni, 6 martie 2023, prin intermediul unui comunicat de presă.

Românul în vârstă de 50 de ani a fost predat în custodia ICE (Serviciului de Imigrare și Control Vamal al Statelor Unite) la data de 1 martie 2023 și privat de libertate în Centrul de detenție Otay Mesa.

Citește și: Doi tineri proaspăt căsătoriți, abandonați în mijlocul oceanului. "Au plecat în luna de miere, dar au fost la un pas de moarte"

Conform oficialilor ICE, criminaliștii urmează să efectueze o autopsie pentru a stabili oficial cauza morții românului. De asemenea, oamenii legii au sesizat că Dumitrașcu era programat pentru audieri la data de 16 martie 2023, detaliile suplimentare despre decesul acestuia fiind disponibile abia luni, 6 martie.

Autoritățile americane nu au făcut publice motivele pentru care Cristian a fost arestat

Jurnaliștii de la The San Diego Union-Tribune, notează că purtătorul de cuvânt al ICE, Marcus Johnson a refuzat să comenteze ancheta, care se află în desfășurare, sau motivul pentru care românul în vârstă de 50 de ani a fost reținut.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Biroul Inspectorului General al Departamentului pentru Securitate Internă, Biroul ICE pentru Responsabilitate Profesională și Ambasada României de la Washington, D.C. au fost informate cu privire la decesul lui Cristian Dumitrașcu, au transmis oficialii.

De asemenea, personalul ERO San Diego a informat rudele apropiate despre trecerea acestuia în neființă.

Citește și: Pisică descoperită într-un bagaj, în aeroport. Reacția proprietarului e de-a dreptul șocantă

„ICE rămâne angajat să se asigure că toți cei aflați în custodia sa locuiesc în medii sigure și umane. Îngrijirea medicală cuprinzătoare este oferită din momentul sosirii persoanelor și pe toată durata șederii lor”, a transmis agenția prin intermediul unui comunicat de presă.

Standardele de detenție impun ca toate persoanele aflate în custodia ICE să primească examinări medicale în termen de 12 ore de la sosirea la fiecare unitate de detenție, o evaluare completă a sănătății în termen de 14 zile de la intrarea în custodia ICE sau de la sosirea într-o unitate, precum și acces la programări medicale și îngrijire de urgență 24 de ore, au spus oficialii luni.

Acesta este al doilea deces al unei persoane aflate în custodia ICE din anul fiscal 2023, conform site-ului web al agenției.

Citește și: Cinci femei dau statul în judecată după ce li s-a refuzat dreptul de a face avort

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI