Close sidebar
Close sidebar

Sfaturi practice pentru amenajarea camerei copilului

Cele mai bune sfaturi atunci când vine vorba de amenajarea camerei celui mic.

C.D.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Universul copiilor este unul cu adevărat magic, plin de culoare și fantezie. Fie că vorbim de bebeluși sau copii mai mari, camera în care aceștia își petrec majoritatea timpului este esențială pentru o dezvoltare armonioasă a acestora. Mai jos, am pregătit pentru tine cele mai bune sfaturi atunci când vine vorba de amenajarea camerei celui mic, pe care le poți pune în aplicare dacă vrei să îi oferi copilului intimitatea și confortul de care are nevoie.

Mobilier pe măsura lui

Mobila pentru copii trebuie aleasă astfel încât să își găsească utilitatea în spațiul în care este așezată, dar și să îi îndemne pe cei mici la joacă.

Culorile și formele sunt cele mai importante două aspecte atunci când optezi pentru anumite articole de mobilier pentru camera copilului tău, așa că lasă nuanțele clasice, de bleu sau roz, în spate și îndreaptă-te către unele mai îndrăznețe, cum ar fi galben neon, verde intens sau roșu aprins. Mai mult nu înseamnă mai bine în acest caz, mai ales că cel mic va avea nevoie de spațiu pentru joacă, așa că alege doar articolele care sunt strict necesare pentru copil, adică patul, o comodă, un birou și un scaun, clasic sau puf.
Implică-l cât mai mult în alegerea mobilierului pentru camera sa și oferă-i posibilitatea de a-și exprima părerea cu privire la opțiunile pe care i le propui. În acest fel, cel mic va căpăta încredere în sine și va simți că opinia lui contează cu adevărat.

Pereți „schimbători”

Desigur, nu e vorba de pereți care își pot schimba poziția și pot scoate la iveală încăperi ascunse, așa cum, probabil, orice copil visează să găsească măcar o dată.

Imaginează-ți cum ar fi ca cel mic să poată mâzgăli în voie pereții fără să ai motive să te superi. Dacă vei opta pentru un var sau o vopsea lavabilă, special create pentru proiectele de pictură abstractă a celui mic, desenele se vor putea șterge cu ușurință, folosind un burete ud, iar peretele poate redeveni o planșă uriașă pe care copilul tău o poate umple din nou cu imaginația sa bogată.
Practic, cel mic va putea să-ți schimbe design-ul pereților din camera sa ori de câte ori dorește.

Păstrează simplitatea

E important să îi lași copilului suficient spațiu pentru joacă în camera lui. Ajută-l să înțeleagă faptul că ordinea este un obicei sănătos, punându-i la dispoziție spații de depozitare pentru toate jucăriile pe care le are. Optează pentru mai puține articole de mobilier, care sunt multifuncționale, așa cum poate fi cazul unui pat suprapus unui birou. În acest fel, camera copilului va fi mai mereu ordonată și mai aerisită. Alege în locul scaunelor clasice, care ocupă mai mult spațiu, fotolii de tip puf, care pot fi ușor depozitați atunci când nu sunt folosiți și sunt mult mai comozi decât orice alt articol de mobilier.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ține cont de vârsta celui mic și adaptează toate detaliile atunci când îi amenajezi camera la nevoile sale. Nu uita să completezi pereții care îi poartă semnătura cu un covor îndrăzneț și perdele cu personajele preferate de cel mic, pe care le poți asorta cu lenjeria de pat.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI