Dacă nu am avea emoții, nu am fi umani. Este normal să simțim presiune și agitație înainte de a susține un examen important. Vă prezentăm câteva sfaturi pentru a reuși să gestionați mult mai bine emoțiile și de a depăși stările de anxietate înaintea unui examen.

În perioada 20-22 martie 2023, elevii claselor a VIII-a susțin simularea Evaluării Naționale

Sfaturi și trucuri pentru gestionarea emoțiilor din timpul Simulării Evaluării Naționale

Sfaturi și trucuri pentru gestionarea emoțiilor din timpul Simulării Evaluării Naționale

Au mai rămas câteva zile până când elevii claselor a-VIII-a vor susține simularea Evaluării Naționale. Aceasta va avea loc între 20-22 martie. Pe data de 20 martie, aceștia vor susține proba la Limba şi literatura română.

Citește și: Subiecte simulare română Evaluare Națională 2023. Ce ar putea pica

Pe data de 21 martie vor susține proba la Matematică. Pe data de 22 martie la Limba şi literatura maternă. Notele nu vor fi trecute în catalog. Excepție fac cele care vor fi solicitate de către elevi.

Sfaturi și trucuri pentru gestionarea emoțiilor din timpul examenului

Nopțile petrecute învățând, anxietatea și stresul sunt termeni familiari elevilor și studenților care se pregătesc de susținerea unui examen important. Timpul pe care și-l petrec învățând este foarte important, pentru că acesta aduce un rezultat mai bun.

Un lucru foarte important de știut este acela că a avea emoții este un lucru perfect normal. Atunci când intensitatea emoțiilor este mare, poate cauza o serie de probleme. Elevii sau studenții pot fi împiedicați din a funcționa normal. 

Efectele stresului pot fi resimțite la nivel fizic, psihic și comportamental. Apar adesea îngrijorări, gânduri negative: ,,Dacă nu voi reuși'', ,,Oare o sa am timp să învăț tot?'', ,,Voi pica examenul''.

Acest tip de gânduri produc inevitabil anxietate, tensiune și temeri care se pot somatiza. Apar tensiuni în corp, mușchi încordați, dureri de cap, de spate, amețeli, capacitatea de concentrare se diminuează, apar stări de oboseală, starea emoțională devine instabilă, pofta de mâncare crește sau scade, calitatea somnului scade și ea. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Rezultate parțiale. Călin Georgescu trece pe primul loc și în diaspora. Elena Lasconi reduce diferența față de Marcel Ciolacu- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Iată câteva sfaturi utile care vor ajuta elevii să își gestioneze mult mai bine emoțiile înainte de susținerea simulării Evaluării Naționale!

Cel mai important este să aveți grijă de voi. Este necesar să înțelegeți cum vă manifestați atunci când sunteți stresați. Având foarte mult de învățat, elevii uită deseori de nevoile lor.

Apa este foarte importantă pentru organsim. Este esențial să beți suficientă apă, pentru ca organismul vostru să funcționeze cât mai optim.

Sfaturi și trucuri pentru gestionarea emoțiilor din timpul Simulării Evaluării Naționale

Sfaturi și trucuri pentru gestionarea emoțiilor din timpul Simulării Evaluării Naționale

O alimentație bogată în nutrienți ajută creierul să funcționeze la un nivel înalt. Fructele și legumele sunt foarte importante!

Somnul este necesar mereu, mai ales când trebuie depus un efort intelectual mare.

Atunci când dormim, creierul prelucrează informația și o așează adecvat în memorie. Somnul înlătură, de asemenea, toxinele de pe timpul zilei. Toxinele respective încețoșează gândirea. Prin somn, informația va fi sedimentată, iar creierul se va relaxa.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză- antena3.ro

Sfaturi și trucuri pentru gestionarea emoțiilor din timpul Simulării Evaluării Naționale

Sfaturi și trucuri pentru gestionarea emoțiilor din timpul Simulării Evaluării Naționale

Citește și: Subiecte matematică simulare Evaluare Națională 2023. Ce tip de probleme ar putea pica

Un alt pas important este organizarea. Este important să fie conceput un plan strict de învățare. Puteți începe cu un orar al disciplinelor la care trebuie să învățați, pauză de masă, dormit, relaxare. Prin organizare, veți simți mai mult control asupra lucrurilor.

Un alt sfat este comunicarea. Este normal să simțiți presiune. Comunicați aceste emoții persoanelor apropiate, pentru a simți că vă descărcați. Nu acumulați emoții în interiorul vostru!

Aveți încredere în voi și în potențialul vostru!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si