Sfaturile unui specialist din Ministerul Agriculturii pentru identificarea legumelor tratate cu chimicale!

Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, a vorbit pentru agrointel.ro despre cum recunoastem legumele tratate cu chimicale.

Potrivit agrointel.ro, secretarul de stat Daniel Botanoiu este fermier si îşi cultivă legumele singur, în grădină şi în solar, asa ca sfaturile sale, acordate celor interesati sa identifice legumele tratate cu chimicale, sunt cat se poate de pertinente:

1.Cel mai bine este să cumpărăm fructele şi legumele în vrac, deoarece, dacă le luăm ambalate, riscăm să nu apreciem prospeţimea şi gradul de maturizare al mărfii.

2.Tomatele se cumpără întotdeauna când au culoarea roşie şi sunt tari. Evident, la temperatura ambientală, continuă procesul de maturizare. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.

3.Vânzătorii de legume au obiceiul de a stropi pe parcursul zilei marfa pentru menţinerea consistenţei, însă trebuie avut în vedere că salata, spanacul, legumele în foi, în general, nu sunt mari iubitoare de umezeală.

Ca atare, când ajungeţi acasă, este bine să uscaţi aceste legume sau să le scoateţi din punga de plastic. În caz contrar, riscaţi să se strice rapid.

4.În cazul prunelor sau strugurilor, ceara de deasupra fructelor are tocmai menirea de a îndepărta apa. Ca atare, umectarea acestora nu este recomandată.

5.Piersicile coapte trebuie să fie parfumate. Indiferent de culoarea lor, piersicile coapte degajă un miros persistent.

6.Ciupercile trebuie cumpărate cu picior. Pălăria ciupercii trebuie să fie lipită de piciorul său. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.

7.Caisele ţinute la temperatura camerei continuă să se matureze, însă, introduse în frigider, acest proces încetează şi, odată cu aceasta, se pierde şi aroma fructului proaspăt. Un fruct proaspăt şi de calitate trebuie să emane un parfum permanent.

8.Tecile de fasole verde care nu sunt ferme (tari), castravetele şi dovlecelul moale, frunzele exterioare ale verzei înmuiate arată că aceste legume sunt pe tarabă de mai multe zile.

9.Morcovii care sunt strâmbi, care nu sunt „perfecţi” şi sunt mai mici ne indică faptul că asupra lor nu s-a intervenit cu produse chimice în cantitate mare.

10.Şi, deşi nu suntem cultivatori, ci consumatori, iată câteva informaţii şi despre banane.

O banană coaptă nu trebuie să aibă puncte maro. Aceste pete maro indică faptul că maturitatea a fost depăşită. Păstrarea în frigider face ca procesul de maturare să fie întrerupt.


Autor
Îți Recomandăm Și...