Sfeclă roșie la borcan pentru iarnă. Secretul pentru un preparat delicios
Printre legumele de toamnă se află și Sfecla roșie, aceasta este una dintre cele mai nutritive leguma, datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține. De asemenea, sfecla roșie este folosită si pentru tratarea de diferite afecțiuni. Află secretele pentru un preparat delicios!
Author: Alina Raducu marți 28 septembrie 2021 , 21:37
Începem prin a pregati sfecla, este bine sa alegem sfecle de dimensiune egala, bine coapte.
Se spala sfecla rosie si se pune la copt, necuratata, in cuptor. Se pune sfecla in tava sau si acoperim totul cu folie de aluminiu. In felul acesta, sfecla se coace in suc propriu.
Coacerea dureaza minim 1 ora, la o temperatura de 180 de grade Celsius.
Însă, sfecla roșie se poate face si fiarta, daca doriti, astfel: se fierbe cu apa cat sa o acopere, pana se inmoaie. Dar gustul mult mai placut este la sfecla coapta inabusi. Se lasa sfecla la racit, apoi se curata.
După care, se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete, dupa dorinta. Eu am preferat s-o tai cubulete mici, ne place foarte mult asa.
Mai apoi, se amescteca cu sare si otet. Daca doriti, puteti adauga acum si o lingurita de zahar sau miere de albine.
Sfecla roșie se pune in borcane, se capseaza bine, apoi se sterilizeaza la bain marie.
Se lasa timp de 20-25 de minute din momentul in care apa a dat in clocot, apoi se stinge focul si se lasa borcanele sa se raceasca incet, in aceasta apa.
A doua zi, se verifica borcanele sa nu curga se intorc cu gura-n jos.