In articol:
- Cum se taie sfecla pentru a fi pusă la borcan
- Rețetă de sfecla roșie la borcan pentru iarnă
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Cum sterilizezi borcanele
Iată toți pașii prin care poși prepara sfecla rosie la borcan pentru iarna!
Cum se taie sfecla pentru a fi pusă la borcan
Este recomndat ca atunci când taiati sfecla rosie sa folositi manusi, altfel va colorati mainile in rosu intens.
Sfecla se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete, dupa preferinte.
Rețetă de sfecla roșie la borcan pentru iarnă
Ingrediente
- 1 kg sfecla rosie
- 800 ml apă
- 30 g zahăr
- 1 lingurita rasa de sare
- opțional câteva fâșii de rădăcină de hrean
Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri
Mod de preparare
Începem prin a pregati sfecla, este bine sa alegem sfecle de dimensiune egala, bine coapte.
Se spala sfecla rosie si se pune la copt, necuratata, in cuptor.
Coacerea dureaza minim 1 ora, la o temperatura de 180 de grade Celsius. Se verifica daca e bine coapta cu o furculita.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Însă, sfecla roșie se poate face si fiarta, daca doriti, astfel: se fierbe cu apa cat sa o acopere, pana se inmoaie. Dar gustul mult mai placut este la sfecla coapta inabusi. Se lasa sfecla la racit, apoi se curata.
După care, se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete, dupa dorinta. Eu am preferat s-o tai cubulete mici, ne place foarte mult asa.
Citeste si: Cum se face salata de vinete cu maioneză? Se pune sau nu ceapă?
Cum sterilizezi borcanele
Sfecla roșie se pune in borcane, se capseaza bine, apoi se sterilizeaza la bain marie. Se lasa timp de 20-25 de minute din momentul in care apa a dat in clocot, apoi se stinge focul si se lasa borcanele sa se raceasca incet, in aceasta apa.
A doua zi, se verifica borcanele sa nu curga se intorc cu gura-n jos.
Citeste si: Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă