Statul Islamic a lansat o amenințare împotriva celor patru stadioane care găzduiesc meciuri din sferturile de finală ale Champions League, inclusiv stadionul Emirates de la Londra și Santiago Bernabeu de la Madrid.

Sferturile de finală din Champions League, măsuri dure de securitate

Poliția spaniolă a confirmat că este în alertă maximă pentru un posibil atac înaintea confruntării dintre Real Madrid și Manchester City din Liga Campionilor, marți seară.

Cele patru sferturi de finală din Champions League sunt programate după cum urmează:

marți, 9 aprilie, ora 22.00
Arsenal Londra- Bayern Munchen
Real Madrid- Manchester City
miercuri, 10 aprilie, ora 22.00
Paris Saint-Germain- Barcelona
Atletico Madrid- Borussia Dortmund

Cod roșu de alertă teroristă în Madrid, Paris și Londra

Cod roșu de alertă teroristă în Madrid, Paris și Londra

[Sursa foto: Google ]

Cod roșu de alertă teroristă în Madrid, Paris și Londra

Toate statele europene implicate în organizarea meciurilor sunt în alertă cod roșu după ce Statul Islamic a emis o amenințare înfricoșătoare la toate cele patru sferturi de finală ale Ligii Campionilor.

Fundația Al Azaim, instituția care este responsabilă pentru răspândirea mesajelor din partea ISIS, a publicat un afiș înfiorător cu mesajul „Omorâți-i pe toți” alături de numele tuturor celor patru stadioane care găzduiesc meciurile din Champions League.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acest lucru a determinat consolidarea securității în capitala Spaniei, unde se joacă două dintre jocuri.


Autoritățile spaniole spun că „în ceea ce privește prevenirea amenințării teroriste, Forțele și Corpurile de Securitate a Statului și-au activat toate sistemele de avertizare și protecție timpurie, precum și toate mecanismele de răspuns pregătite și dispuse”.

Răspunsul UEFA la amenințarea ISIS

UEFA insistă că meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campionilor de săptămâna aceasta se vor desfășura așa cum a fost planificat, în ciuda amenințării teroriste ale Statului Islamic.

„UEFA este conștientă de presupusele amenințări teroriste făcute față de meciurile din această săptămână din UEFA Champions League și colaborează strâns cu autoritățile din locațiile respective”, se arată în comunicatul instituției.

„Toate meciurile sunt planificate să se desfășoare conform programului, cu pregătirile de securitate adecvate”, se mai spune în comunicat.

Amenințarea vine la mai puțin de trei săptămâni după ce Statul Islamic a atacat sala de concerte Crocus City din Moscova pe 22 martie, când bărbați înarmați au luat cu asalt clădirea și au tras cu arme în public.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Aproximativ 143 de persoane au murit atunci și aproximativ 200 au fost rănite.

Doi dintre suspecții ISIS, arestați la Moscova

Doi dintre suspecții ISIS, arestați la Moscova

[Sursa foto: Profimedia]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si