Petru și Pavel 2021- una dintre cele mai mari sărbători, de la sfârșitul lunii iunie în calendarul ortodox. An de an, credincioșii țin înaintea marii sărbători un post care variază ca durată, în funcție de cum pică Paștele.

Tradiţii de Sfinții Petru și Pavel

Sfinții Petru și Pavel sunt sărbătoriți pe 29 iunie 2021. În biserici sunt organizate slujbe speciale cu ocazia acestei mari sărbători.

Sfântul Apostol Petru – fiul lui Iona și fratele Apostolului Andrei, s-a născut în Betsaida Galileei. Numele sau iudeu era Simon, însă Mântuitorul îl va numi Chifa (piatră).

Petru și Pavel 2021. Pe ce dată sunt sărbătoriți acești mari sfinți în calendarul ortodox
Petru și Pavel 2021. Pe ce dată sunt sărbătoriți acești mari sfinți în calendarul ortodox

Citeste si: Calendar ortodox iunie 2021: Când sunt Moșii de vară și Rusaliile?

După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, este chemat să devină pescar de oameni. Mărturisește în numele apostolior dumnezeirea lui Hristos, dar se și leapădă de Hristos când El este prins spre a fi răstignit.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

După Înălțarea Domnului, Petru ia cuvântul în adunarea ucenicilor și aleg ca apostol pe Matia în locul lui Iuda. În ziua Cincizecimii, după predică Sfântului Apostol Petru, se botează trei mii de persoane.

Sărbătoare mare în calendarul ortodox

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. Sfântul Pavel a fost elevul învățatului Gamaliel. Pavel locuia în Tars și lupta împotriva creștinilor.

Citeste si: Se spală de Nașterea Sf Ioan Botezătorul, pe 24 iunie 2021? Mulți credincioși nu știu asta!

Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ștefan.

Pe calea Damascului i se arată Hristos într-o lumina orbitoare și îl mustra: „Saule, Saule de ce mă prigonesti?”. Se convertește și primește botezul de la Anania, episcopul Damascului.

Petru și Pavel 2021. Pe ce dată sunt sărbătoriți acești mari sfinți în calendarul ortodox
Petru și Pavel 2021. Pe ce dată sunt sărbătoriți acești mari sfinți în calendarul ortodox

Sfântul Apostol Pavel a pornit în trei mari călătorii misionare și a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură. A fost decapitat din porunca împăratului Nero, în anul 67.

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Rusalii: La mulți ani!

Petru și Pavel, ocrotitori ai celor lipsiți de libertate

Ei sunt ocrotitori ai celor lipsiți de libertate și din cauza faptului că cei ajunși în penitenciare sunt persoane care au greșit față de Dumnezeu, precum au greșit și ei: Petru S-a lepădat de Hristos, iar Pavel i-a prigonit pe creștini.

Citeste si: Moşii de vară 2021 dată. Ce se face în Sâmbăta Morților? Puțini credincioși știu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si