Într-un clasament al crimelor îngrozitoare din istoria recentă a României, fratricidul de la Bârlad de acum 21 de ani ar ocupa un loc fruntaș. Procurorul care a anchetat cazul, Ncolaie Albu, spunea, un deceniu mai târziu, că încă are coșmaruri și că va rămâne marcat pe viață de ce a văzut.

Dacă în cazul Caracal s-a vorbit despre o casă a groazei, la cel de la Bârlad, autorul faptei a transformat strada pe care locuia într-un veritabil ”muzeu al groazei””, după ce și-a decapitat fratele și i-a secționat mâinilie.

Capul victimei a ajuns într-o găleată, la poarta casei, pentru a le lua Salubritatea, iar membrele au fost bătute în cuie, de gardul casei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Aproape trei decenii m-ai stresat/ Și m-ați batjocorit cât ați dorit/ Dacă ai pătit acum ce-ai meritat/ De bună seamă că ești mulțumit./ Ați fost și sunteți lacomi de avere/ Avere, bineînțeles, nemeritată/ Îmi pare rău, dar n-am nici o putere/ Să-ți dau avere pe lumea cealaltă!/ Pe tata l-ați chinuit cât și cum ați vrut/ Atâta hrană și lichide voi i-ați dat/ Încat el a murit deshidratat/ E bine că în viață să fii un om corect/ Nu cum ai fost tu, frate, un individ abject/ Ai fost pentru mine un nemernic și un escroc/ De aceea

ai sfârșit asemeni unui porc. Nicu Albu, 1998". 

Condamnat la 22 de ani, a executat jumătate

„Am anchetat foarte multe cazuri, dar cu siguranță acesta a fost cel mai sadic pe care l-am văzut vreodată. Și acum, după 12 ani, mai visez, din când în când, capul victimei, ce zăcea într-o găleată în fața porții. E greu să treci peste așa ceva, probabil mă va marca pentru tot restul vieții", a povestit Nicolaie Mihai, procurorul de caz, în 2010 pentru Adevărul.

Criminalul a fost judecat și condamnat la 22 de ani de închisoare. A ieșit din penitenciar după ce a executat mai puțin de o jumătate din pedeapsă, în 2012. A încercat să vândă casa, însă nimeni nu a vrut s-o cumpere. În cele din urmă, Neculai Albu s-a mutat la Tulcea și nu s-a mai aflat nimic de el.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si