În urma invaziei Rusiei în Ucraina, oamenii au luat strictul necesar în bagaje, dar nu și-au putut lăsa prietenii necuvantatori în urmă. Chiar daca au știut că drumul până în România va fi anevoios și că șansele de a găsi un adapost se reduc, refugiații nici nu s-au gândit să se despartă de patrupedele lor dragi.

Hotelul lui Ștefan Mandachi acceptă animalele de companie

La fel ca stăpânii lor, animăluțele de companie își trag sufletul după ore lungi de drum.

Citeste si: Mâncare caldă pentru refugiați

La hotelul din Bucovina al afaceristului Ștefan Mandachi și-au găsit multe necuvântătoare adăpost. Acesta știe că în multe centre animalele de companie nu sunt acceptate, așa că a încercat să ofere un loc cald și acestor suflete.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Voluntarii din Vama Siret sunt adevărați îngeri păzitori pentru refugiați. Află poveștile lor

Printre norocosii patrupezi care nu au fost lăsați în urmă se numără și un Teckel din Harkov.

"Nu am putut să-l lăsăm acolo pentru că ne este foarte drag. E foarte important cățelușul pentru noi, este membrul familiei noastre", ne-a spus stăpânul lui.

Klaus Iohannis, în vizită într-una din taberele pentru refugiați

Președintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă în tabăra de refugiați de la Siret, județul Suceava. Acesta a declarat la final că România pornește de la premisa că acest conflict nu se va extinde și nu se va fi implicată.

Citeste si: Klaus Iohannis, după vizita în tabăra de refugiați de la Siret: „Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde”

Klaus Iohannis a menționat că rolul nostru este să îi ajutăm pe cei care au nevoie, pe cei care rămân în Ucraina, susținând că avem o relație frumoasă cu Moldova. 

Refugiații continuă să vină în România

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că aproximativ cinci milioane de ucraineni vor părăsi țara dacă bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei continuă, potrivit The Guardian.

Citeste si: Ministrul Familiei a anunțat că aproximativ 1.000 de copii orfani ucraineni vor ajunge în România

În România aceștia continuă să vină cu autocare, trenuri sau chiar pe jos. Doar săptămâna trecută peste 1000 de refugiați au ajuns cu trenurile în Gara de Nord din București. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si