Close sidebar
Close sidebar

Si voi consumati acest aliment? Milioane de romani o fac, dar putini stiu cat de periculos este!

Margarina este considerata nesanatoasa deoarece contine grasimi trans sau uleiuri vegetale procesate. Studiile recente au aratat ca in cazul persoanelor care au inlocuit untul cu margarina a crescut dramatic riscul de atac de cord.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe langa margarina, alte alimente nesanatoase sunt sucurile de fructe imbuteliate, iaurtul ”fara grasime” sau cu fructe, batoanele care confera energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahar, potrivit authoritynutrition.com.

Dintre acizii omega-6, un acid gras polinesaturat foarte comun in alimentatia de tip occidental este numit acid linoleic. Se gaseste in cantitati mari in uleiuri vegetale precum cel de porumb, de floarea soarelui, sofranel si soia si in margarinele obtinute din aceste uleiuri. In organism, acest compus este transformat intr-o alta substanta, numita acid arahidonic, care poate favoriza eliberarea unor substante ce duc la aparitia inflamatiilor, o cauza majora a aparitiei multor boli, inclusiv cele de inima.

Citeste si: Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa ce comoară are în casă- antena3.ro

Margarina a fost preparata sau inventata pentru prima oara de chimistul francez Hipppolyte Mège Mouriès, in anul 1860 si era o sursa importanta de grasimi ce inlocuia untul, mult mai scump. Ce-i drept, margarina era considerata “untul saracilor”, deoarece era consumata, in special, de cei care nu isi permiteau sa ia unt.

Desi s-a vehiculat mult timp informatia conform careia margarina ar avea aceeasi compozitia ca a plasticului, aceasta se obtine astazi prin amestecul uleiurilor vegetale (de rapita, in, floarea-soarelui) cu o cantitate mica de grasime vegetala de cocos sau palmier si apa. Se pare ca procesul de hidrogenare, folosit pentru prepararea margarinei in trecut se facea responsabil de efectele daunatoare asupra sistemului cardiovascular.

Sursa: BZI
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI