Close sidebar
Close sidebar

Si voi consumati acest aliment? Milioane de romani o fac, dar putini stiu cat de periculos este!

Margarina este considerata nesanatoasa deoarece contine grasimi trans sau uleiuri vegetale procesate. Studiile recente au aratat ca in cazul persoanelor care au inlocuit untul cu margarina a crescut dramatic riscul de atac de cord.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe langa margarina, alte alimente nesanatoase sunt sucurile de fructe imbuteliate, iaurtul ”fara grasime” sau cu fructe, batoanele care confera energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahar, potrivit authoritynutrition.com.

Dintre acizii omega-6, un acid gras polinesaturat foarte comun in alimentatia de tip occidental este numit acid linoleic. Se gaseste in cantitati mari in uleiuri vegetale precum cel de porumb, de floarea soarelui, sofranel si soia si in margarinele obtinute din aceste uleiuri. In organism, acest compus este transformat intr-o alta substanta, numita acid arahidonic, care poate favoriza eliberarea unor substante ce duc la aparitia inflamatiilor, o cauza majora a aparitiei multor boli, inclusiv cele de inima.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Margarina a fost preparata sau inventata pentru prima oara de chimistul francez Hipppolyte Mège Mouriès, in anul 1860 si era o sursa importanta de grasimi ce inlocuia untul, mult mai scump. Ce-i drept, margarina era considerata “untul saracilor”, deoarece era consumata, in special, de cei care nu isi permiteau sa ia unt.

Desi s-a vehiculat mult timp informatia conform careia margarina ar avea aceeasi compozitia ca a plasticului, aceasta se obtine astazi prin amestecul uleiurilor vegetale (de rapita, in, floarea-soarelui) cu o cantitate mica de grasime vegetala de cocos sau palmier si apa. Se pare ca procesul de hidrogenare, folosit pentru prepararea margarinei in trecut se facea responsabil de efectele daunatoare asupra sistemului cardiovascular.

Sursa: BZI
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI