”Traiesc un moment de tristete si regret intrucat Radu Campeanu a fost cel care, impreuna cu ceilalti vechi militanti liberali, a reaprins flacara PNL si a liberalismului in Romania dupa 1990. Am avut privilegiul sa asist la revenirea lui Radu Campeanu din exil si sa-l insotesc impreuna cu colegii mei sa formam o echipa care a repus liberalismul in drepturi in Romania” a spus Calin Popescu Tariceanu, dupa momentul de reculegere de la sicriul lui Radu Campeanu, potrivit News.ro.

Presedintele Senatului a aratat ca ceea ce i se pare cel mai important de subliniat in ceea ce-l priveste pe Radu Campeanu este ”modul in care a demonstrat tuturor ce inseamna sa fii un om care sa traiesti cu forta convingerilor proprii, cu demnitate si sa arati ca, dupa atatea suferinte in inchisoare, in domiciliu fortat si in exil, iubirea de tara si de neam nu s-a pierdut”.

Intrebat cum isi aminteste sedintele de la partid cu Radu Campeanu, Calin Popescu Tariceanu a aratat ca Radu Campeanu conducerea sedintele la partid intr-o ”maniera civilizata” si avea o capacitate deosebita de a-i asculta pe ceilalti si le dadea posibilitatea de a-si exprima ideile”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ca un adevarat conducator, in final avea curajul sa spuna ceea ce gandeste si nu incerca, cum se intampla azi, cu unii lideri politici, sa se puna pe val. Avea curajul sa creada ca un lider politic trebuie sa dea directia”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Radu Campeanu a fost depus, sambata, la 09.30, in holul central al Senatului Romaniei, unde va sta pana la ora 13.00,

pentru ca prieteni, oameni politici si cetateni sa poata depune un ultim omagiu pentru seniorul liberal.

Dupa ora 13.00, sicriul va fi dus la Cimitirul Bellu. Inmormanarea primului presedinte al PNL de dupa 1990 va avea loc duminica, incepand cu ora 12. In cadrul ceremoniei, vor sustine discursuri Calin Popescu Tariceanu, Alina Gorghiu si Dinu Zamfirescu.

Fostul lider liberal Radu Campeanu a incetat din viata miercuri, la varsta de 94 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si