Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă o incursiune fermecătoare prin lumea bucatelor rafinate din burgul Sighișoarei, dar și a vinurilor din podișul Târnavelor. O poveste românească ce poartă, totuși, o puternică amprentă italienească.
Călătoria noastră începe chiar la granița cu județul Mureș, în pitorescul Retiș, un sat al Sibiului de care poate că nici sibienii n-au auzit încă. La fermă din deal se scrie povestea unor preparate cu adevărat rafinate – mezelurile italienești, preparate din carne de porc Mangalița, românească.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Până s-ajungem însă în Sighișoara medievală, roventurienii ne invită să facem un popas, pe valea Târnavelor, o zonă pitorească din Mureș, vestită pentru podgoriile sale. Amprenta italiană se face simțită și aici, unde cel mai vestit oenolog din Peninsulă, lucrează, alături de ai noștri, pentru a scoate ce e mai bun din via românească.
ROventurienii ne poartă pașii apoi, către Sighișoara, un loc cu povești autentice, de succes, care se nasc din pasiune și își urmează cursul cu eforturi, sacrificii uneori, și multă determinare. Ajunși chiar în inima Transilvaniei, ca importanță turistică și frumusețe, cetatea medievală a Sighișoarei este în centrul atenției. Străduțele înguste și casele viu colorate ne poartă, parcă, înapoi în timp.
Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.