Iata ferestrele, cred totusi ca o fereastra se poate inlocui, iata ornamentele care sunt facute de pe vremea lui Daniel Renard. Bucati intregi de tencuiala si ornamente  chiar din corpul ornamentelor sunt in pericol de a cadea si este pacat pentru ca este un monument de grupa A.

Cazinoul din Constanta moare bucata cu bucata. Soarta emblematicii cladiri pare umbrita de un blestem fara sfarsit. 

Schimbam unghiul de filmare pentru ca vrem sa va aratam ceva ce nu vedeti de obicei la televizor si vrem sa va prezentam dimensiunea dezastrului. Spre exemplu, acest foisor risca sa se desprinda de monument si sa ajunga cu totul in mare.

Si detaliile art-nouveau se degradeaza, lasand in urma doar un schelet. Atat mai ramane, dupa ce monumentul de la malul marii a fost pasat de-a lungul anilor, de la ministere, la primaria Constanta si inapoi.

Satula sa astepte salvarea de la Ministerul Dezvoltarii, primaria Constanta apeleaza la o solutie pe termen scurt: sa conserve cladirea.

Ar fi o gura de aer, daca vorbele s-ar adeveri.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate parțiale: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi- wowbiz.ro

Decebal Fagadau, primarul Constantei: Am hotarat doua lucruri: sa ne asumam conservarea lucrarilor asa cum sunt ele, asta inseamna ca vom inlocui toate geamurile sparte, vom pune geamuri acolo unde nu exista, sa nu mai fie infiltratii in cazino, iar doi, sa il imbracam, sa il invelim, sa il acoperim cu materiale specifice acestui proces.

Cat despre reabilitare, toate licitatiile de pana acum au fost contestate,  participantii profitand de hatisurile din legislatie. Asa s-a pierdut timp pretios. 

Adrian Cuculis, avoca: Problema se pune cand instanta de judecata sau Consiliul stabileste ca acea licitatie e nula si practic lictatia se reia de la zero. Lucrul asta poate sa creasca durata de atribuire a contractului chiar si la ani de zile.

Acest lucru a fost o palma si pentru autoritati, care au inceput sa ia masuri. Cel putin pe hartie.

Bogdan pUSCAS, presedinte AGENTIA NATIONALA DE ACHIZITII PUBLICE: Pe masa Parlamentului, in acest moment, este o propuenre legislativa care ne va ajuta foarte mult cu scurtarea termenelor desemnarea contractelor si disciplinarea contestatorilor.

Teoretic, legislatia ar putea fi schimbata pana la finalul lunii martie, iar contestatiile n-ar mai fi atat de simplu de facut. Desi reabilitarea mai poate dura ani buni, conservarea cazinoului de la malul marii ar putea fi gata in decembrie...Asta daca birocratia nu va impiedica si acest demers.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si