UPDATE: Marcel Ciolacu a anunţat că Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero au fost votate de conducerea PSD pentru a fi propuse să conducă Ministerul Muncii şi Ministerul Familiei.

Propunerile PSD: Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii și Natalia Intotero, Ministrul Familiei

Propunerile PSD: Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii și Natalia Intotero, Ministrul Familiei

[Sursa foto: gov.ro]

”Sunt două doamne care, doamna Bucura este preşedinta comisiei de administraţie din Parlament, cu experienţă clară în această zonă şi doamna Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp şi secretar de stat la Ministerul de Externe şi preşedinta comisiei de învăţământ.

Sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament”, a spus preşedintele PSD.

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, au precizat surse din PSD. Aceasta urmează să intre la votul partidului, dar fiind susținută de Marcel Ciolacu ea va fi, cel mai probabil, viitorul ministru al Muncii.

PSD a stabilit ca noul ministru al Muncii  ar putea fi deputata Simona Bucura-Oprescu, în timp ce noul ministru al Familiei, după demisia Gabrielei Firea, ar putea fi Natalia Intotero.

PSD a stabilit ca noul ministru al Muncii ar putea fi deputata Simona Bucura-Oprescu, în timp ce noul ministru al Familiei, după demisia Gabrielei Firea, ar putea fi Natalia Intotero.

[Sursa foto: Simona Bucura-Oprescu & Natalia Intotero - Facebook]

Simona Bucura-Oprescu a fost aleasă ca parlamentar în 2012 pe listele PSD

Natalia Intotero o înlocuieşte pe Gabrierla Firea, care şi ea a demisionat, vineri, în urma presiunilor legate de scandalul centrelor pentru persoane vulnerabile.

Citește și: Clotilde Armand, nouă ședință a Consiliului Local pentru adoptarea bugetului pe 2023. „Trebuie să luptăm pentru absolut orice aici în Consiliul Local”

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul, potrivit Stiri pe surse.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Simona Bucura Oprescu

Natalia Intotero, preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, este favorita pentru a prelua Ministerul Familiei, portofoliu rămas vacant după demisia Gabrielei Firea.

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

”Este un gest de onoare”

Demisia Ministrului Muncii, Marius Budăi vine în contextul scandalului Căminelor Groazei. Este prima demisie la un nivel atât de înalt din partea unui oficial în acest caz.

Citește și: România mai verde. S-a promulgat legea care vizează reducerea emisiilor de carbon și integrarea hidrogenului regenerabil

”Din punctul meu de vedere este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei. Rezultatul preliminar pe care îl vom solicita la nivel național arată că după verificare a aproape 1100 de centre, 13 au fost închise. Aș dori să le cer autorităților să nu picăm în cealaltă extremă și să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul ședinței de guvern de joi.

ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României.

ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

De asemenea, ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plece din Guvernul României şi că pleacă pentru moment şi din din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, din care se suspendă o perioadă limitată.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ea a afirmat că este complet nevinovată, dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români. Firea a arătat că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcţii este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Citește și: Marcel Ciolacu a demis-o pe Mădălina Turza, consilier de stat

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, după ce Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei, că îi e foarte clar că în calitate de ministru aceasta nu are nicio legătură directă cu ”azilele groazei” şi că apreciază gestul său voluntar. Ciolacu aşteaptă ca şi primarii, şefii de CJ, şefi din poliţie, directori de instituţii politice locale care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate.

„Doamna Firea nu a greșit cu absolut nimic. Nu a avut nicio atribuție în privința centrelor. Presupun că demisia domniei sale a venit în urma anumitor dezvăluiri de către presă. Să fie un lucru pe care să-l învățăm fiecare dintre noi, să fim atenți de persoanele care apar în spațiile publice, ca cei care ne pozează să folosească aceste conjuncturi. E un cost mare, dar cred că toți, eu și colegii mei, trebuie să avem mare grijă de cei care apar în anturaj”, a spus Ciolacu.

Aproape 2.700 de centre pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau copii au fost verificate,în perioada 10-16 iulie, de autorităţi, la nivelul întregii ţări. Astfel, au fost date 99 de amenzi, în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Duminică, au fost verificate 23 de unităţi, nefiind dispuse măsuri de suspendare a activităţii sau închidere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si