Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a anunțat, în cursul zilei de marți, că Simona Halep a făcut apel împotriva suspendării sale de 4 ani cu privire la cazul de dopaj.

Simona Halep cere ca sancțiunea în scandalul de dopaj să fie redusă

Simona Halep a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată, iar sancțiunea sa în scandalul de dopaj să fie redusă.

Citește și: ITIA a refuzat orice formă de cooperare în cazul Simonei Halep. Avocatul tenismenei: „Este o instituție îndreptată spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează”

Sportiva a fost sancționată pe o perioadă de 4 ani, începând cu data de 7 octombrie 2022 și cu descalificarea rezultatelor obținute în perioada 29 august 2022- 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte, dar și premii în bani, potrivit comunicatului TAS.

„Procedurile de arbitraj ale TAS au început. În concordanţă cu Codul sportiv de arbitraj (Codul TAS-CAS), părţile fac schimb de acte depuse în scris, iar panelul de arbitri va decide constituirea cazului.

Apoi, panelul va dispune direcţii procedurale pentru următoarea fază a procesului, inclusiv stabilirea unei audieri. După audiere, panelul va delibera şi va emite o decizie de arbitraj care va cuprinde hotărârea sa în acest caz şi motivarea ei.

În acest moment nu este posibilă indicarea unei perioade de timp pentru durata procesului şi emiterea deciziei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Echinacea, floarea care ajută sistemul imunitar: Poate reduce inflamația și este un antioxidant puternic. Ce beneficii pentru piele are- antena3.ro

Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepţia dreptului părţilor de a face un apel la Tribunalul federal elveţian, în termen de 30 de zile”, se mai arată în comunicatul TAS.

Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani în cazul de dopaj. ITIA, obligată să răspundă, în termen de o lună

Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani în cazul de dopaj. ITIA, obligată să răspundă, în termen de o lună

[Sursa foto: Facebook Simona Halep]

ITIA, obligată să răspundă, în termen de o lună

Potrivit analizei jurnaliștilor de la The Athletic (New York Times), ITIA are la dispoziție o lună să răspundă în urma apelului sportivei. Aceeași sursă menționează că echipa de avocați ai Simonei Halep, din Los Angeles, a depus recursul la TAS.

„Sesizările lor juridice vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde. Instanța va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare.

Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților”, au mai precizat jurnaliștii.

Ei mai menționează faptul că dacă tenismena va convinge judecătorii că testul ei pozitiv a rezultat în urma dopajului neintenționat, cel mai probabil, ea va fi suspendată pentru doi ani sau chiar mai puțin. Simona Halep și-a ispășit deja un an de suspendare.

Citeste si: Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe care acum nu le-ar mai accepta. „Contractele alea nu aveam nicio valoare juridică.”- kfetele.ro

Citeste si: Criză fără precedent în Europa! Un virus periculos aduce scumpiri masive la carne- radioimpuls.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

Citește și: Serena Williams, prima reacție după ce Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani

Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani în cazul de dopaj. ITIA, obligată să răspundă, în termen de o lună

Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani în cazul de dopaj. ITIA, obligată să răspundă, în termen de o lună

[Sursa foto: Facebook Simona Halep]

Ce s-a întâmplat

Simona Halep a fost suspendată  provizoriu pentru dopaj în luna octombrie a anului 2022.

Tenismena a fost suspendată pentru 4 ani pentru încălcările separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). Substanța roxadustat a fost depistată în mostra de urină colectată în urma testului antidoping efectuat la US Open 2022 și neregularităților din pașaportul biologic al sportivei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si