Close sidebar
Close sidebar

Simona Halep a fost decorată cu distincţia "Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)"

Simona Halep a fost decorată azi dimineaţă, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru şi Pavel”, cu distincţia eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni "Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)".

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Distincţia i-a fost oferită de către IPS Teodosie al Tomisului. Gestul este menit să pună în valoare personalitatea excepţională a tinerei sportive constănţene şi să răsplătească modelul de dăruire şi credinţă pe care Simona Halep îl aduce în atenţia publicului, prin performanţe deosebită în lumea sportului.

"Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viaţa creştinului cu viaţa unui sportiv care se străduieşte, prin disciplină şi efort, să dobândească cununa victoriei: „Nu ştiţi voi că acei care aleargă în stadion, toţi aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergaţi aşa ca să-l luaţi. Şi oricine se luptă se înfrânează de la toate. Şi aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă.” (1 Cor.  9, 24-25).

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

În felul acesta, asceza unui sportiv trimite către asceza „atletului lui Hristos”, după cum spunea Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului: „Ascetul este un atlet care îşi antrenează forţele psihofizice spre a creşte după statura lui Hristos”.

(Mitrop. Nicolae Mladin, Asceza şi mistica paulină, p. 139)", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI