Tenismena româncă a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis pentru un test pozitiv făcut la US Open 2022. De asemenea, Halep, locul 9 WTA, anunțase în urmă cu o lună că nu va mai juca în anul 2022, menționând că va reveni pe teren începând de anul viitor, deoarece mai are multe obiective de îndeplinit. 

Citeste si: Anunțul momentului în tenis! Serena Williams ar putea reveni pe teren

"Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce a venit ca șocul vieții mele. În întreaga mea carieră ideea de a trișa nici nu mi-a trecut vreodată prin minte, pentru că este împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații nedrepte, mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată cu știință vreo substanță interzisă și am credința că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu este despre titluri sau bani. Este despre onoare și o poveste de iubire pe care am avut-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a fost mesajul postat de Simona Halep pe pagina sa de Facebook. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sebastian Celea oferă un nou vot de încredere boxului românesc! Cine este sportivul pe care îl susține omul de afaceri?

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a suspendat-o provizoriu pe româncă până la rezultatul celui de-al doilea test.

Ce este Roxadustat și cum a fost depistată Halep pozitivă la această substanță

Roxadustat, vândut sub numele de brand Evrenzo, este un medicament folosit în tratarea anemiei, care stimulează producția de hemoglobină și celule roșii. Agenția Internațională de Integritate în Tenis a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep, în urma testului anti-doping făcut la US Open.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a explicat, într-un comunicat, că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în ambele probe biologice de la US Open.

Citeste si: "Regele nu mai e". Val de emoție după ce Federer și-a anunțat retragerea din tenis

"Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare de tenis de 31 de ani din România, a fost temporar suspendată în baza Articolului 7.12.1 din Programul Anti- Doping din 2022 (TADP). ITIA i-a trimis jucătoarei o notificare privind încălcarea pe 7 octombrie 2022, în baza Articolului 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în probele biologice) și în baza Articolului 2.2.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Halep, care este pe locul 9 WTA, a oferit o probă biologică în timp ce juca la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în alte două probe, proba A și proba B, iar analiza ulterioară a arătat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este pe Lista Interzisă a Agenției Mondiale Anti-Doping. Găsirea substanțelor interzise atrage obligativitatea suspendării provizorii.

Jucătoarea și-a folosit dreptul de a solicita analiza probei B, care a confirmat rezultatele analizei probei A. Cât timp este suspendată, jucătoarea nu este eligibilă să participe la competiții organizate oficial de către organizațiile ce guvernează acest sport", se precizează în comunicatul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis.

Citeste si: Baschetbalistul Kyrie Irving a declarat că refuzul vaccinului anti-COVID l-a costat 100 de milioane de dolari


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si