Potrivit topului dat publicității luni dimineață, Simona Halep se află pe locul 22 WTA, în timp ce jucătoarea britanică cu origini române, Emma Răducanu a urcat pe locul 21. După Simona Halep, cel mai bine poziționate românce în topul mondial sunt Sorana Cârstea (locul 38) și Irina Begu (locul 60).

Citeste si: Emma Răducanu este în sferturile de la Transylvania Open după ce a învins-o pe Ana Bogdan

Simona Halep a pierdut finala Transylvania Open 

În ciuda faptului că a fost finalistă la Transylvania Open, performanţă pentru care a prmit 180 de puncte, cea mai bună jucătoare română a pierdut, în acelaşi timp, cele 500 de puncte aferente participării la ediţia 2019 a Turneului Campioanelor. Ea nu a mai fost în afară din Top 20 mondial din 18 august 2013, când a ocupat locul 23, potrivit G4Media.

Câştigătoarea turneului de la Cluj-Napoca, Anett Kontaveit din Estonia, a intrat pentru prima dată în Top 10 WTA, după ce a urcat de pe locul 14 pe locul 8.

Câştigătoarea turneului de la Cluj-Napoca, Anett Kontaveit din Estonia, a intrat pentru prima dată în Top 10 WTA, după ce a urcat de pe locul 14 pe locul 8.

[Sursa foto: Transylvania Open]

Citeste si: Simona Halep, start în forță la Transylvania Open. Cu cine va juca în optimi

Anett Kontaveit e prima campioană a Transylvania Open, după o evoluție impecabilă în finala cu Simona Halep, 6-2, 6-3.

Este al doilea titlu consecutiv pentru Anett, favorită 2 la Cluj, după cel câștigat săptămâna trecută la Moscova, și al patrulea al sezonului; Kontaveit s-a mai impus, în 2021, la Cleveland și Ostrava. 

Simona Halep, mesaj optimist după Transylvania Open 

La finalul turneului de la Cluj-Napoca, Simona s-a declarat mulțumită de ceea ce a realizat în BT Arena (mai puțin evoluția din finală), săptămâna de la Cluj-Napoca fiind un punct important de plecare pentru sezonul 2022.

Simona a avut un îndemn pentru toți fanii ei, fosta lideră WTA sfătuindu-i pe aceștia să nu uite niciodată să zâmbească. "Mâine este o nouă zi", a spus, printre altele, Halep după meciul pierdut cu Kontaveit.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În plus, Halep a postat și o imagine cu soțul Toni Iuruc, fotografia fiind însoțită de un emoticon, potrivit Hotnews.ro.

Emma Răducanu, pe locul 21 WTA

Cu punctele acumulate pentru sferturile de finală jucate la Cluj-Napoca, jucătoarea britanică Emma Răducanu a urcat două poziţii, până pe locul 21 WTA, cel mai bun din carieră, cu 2.627 de puncte.

Top 10 WTA- 1 noiembrie 2021:

1. Ashleigh Barty (Australia) – 7.701 de puncte;

2. Arina Sabalenka (Belarus) – 6.150;

3. Barbora Krejcikova (Cehia) – 4.708;

4. Karolina Pliskova (Cehia) – 4.695;

5. Garbine Muguruza (Spania) – 4.425;

6. Maria Sakkari (Grecia) – 3.985;

7. Ons Jabeur (Tunisia) – 3.455;

8. Anett Kontaveit (Estonia) – 3.416;

9. Angelique Kerber (Germania) – 3.320;

10. Iga Swiatek (Polonia) – 3.306.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si