Close sidebar
Close sidebar

Simona Halep a ieșit din Top 20 WTA și a fost depășită de Emma Răducanu

Simona Halep a coborât pe locul 22 în ierarhia tenisului feminin mondial, fiind prima dată când iese din Top 20 WTA în ultimii 8 ani.

Razvan Ilie,

Simona Halep a coborât pe locul 22 mondial

[Sursa foto: Transylvania Open]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit topului dat publicității luni dimineață, Simona Halep se află pe locul 22 WTA, în timp ce jucătoarea britanică cu origini române, Emma Răducanu a urcat pe locul 21. După Simona Halep, cel mai bine poziționate românce în topul mondial sunt Sorana Cârstea (locul 38) și Irina Begu (locul 60).

Citeste si: Emma Răducanu este în sferturile de la Transylvania Open după ce a învins-o pe Ana Bogdan

Simona Halep a pierdut finala Transylvania Open 

În ciuda faptului că a fost finalistă la Transylvania Open, performanţă pentru care a prmit 180 de puncte, cea mai bună jucătoare română a pierdut, în acelaşi timp, cele 500 de puncte aferente participării la ediţia 2019 a Turneului Campioanelor.

Ea nu a mai fost în afară din Top 20 mondial din 18 august 2013, când a ocupat locul 23, potrivit G4Media.

Câştigătoarea turneului de la Cluj-Napoca, Anett Kontaveit din Estonia, a intrat pentru prima dată în Top 10 WTA, după ce a urcat de pe locul 14 pe locul 8.

Câştigătoarea turneului de la Cluj-Napoca, Anett Kontaveit din Estonia, a intrat pentru prima dată în Top 10 WTA, după ce a urcat de pe locul 14 pe locul 8.

[Sursa foto: Transylvania Open]

Citeste si: Simona Halep, start în forță la Transylvania Open. Cu cine va juca în optimi

Anett Kontaveit e prima campioană a Transylvania Open, după o evoluție impecabilă în finala cu Simona Halep, 6-2, 6-3. Este al doilea titlu consecutiv pentru Anett, favorită 2 la Cluj, după cel câștigat săptămâna trecută la Moscova, și al patrulea al sezonului; Kontaveit s-a mai impus, în 2021, la Cleveland și Ostrava. 

Simona Halep, mesaj optimist după Transylvania Open 

La finalul turneului de la Cluj-Napoca, Simona s-a declarat mulțumită de ceea ce a realizat în BT Arena (mai puțin evoluția din finală), săptămâna de la Cluj-Napoca fiind un punct important de plecare pentru sezonul 2022.

Simona a avut un îndemn pentru toți fanii ei, fosta lideră WTA sfătuindu-i pe aceștia să nu uite niciodată să zâmbească.

"Mâine este o nouă zi", a spus, printre altele, Halep după meciul pierdut cu Kontaveit.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În plus, Halep a postat și o imagine cu soțul Toni Iuruc, fotografia fiind însoțită de un emoticon, potrivit Hotnews.ro.

Emma Răducanu, pe locul 21 WTA

Cu punctele acumulate pentru sferturile de finală jucate la Cluj-Napoca, jucătoarea britanică Emma Răducanu a urcat două poziţii, până pe locul 21 WTA, cel mai bun din carieră, cu 2.627 de puncte.

Top 10 WTA- 1 noiembrie 2021:

1. Ashleigh Barty (Australia) – 7.701 de puncte;

2. Arina Sabalenka (Belarus) – 6.150;

3. Barbora Krejcikova (Cehia) – 4.708;

4. Karolina Pliskova (Cehia) – 4.695;

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

5. Garbine Muguruza (Spania) – 4.425;

6. Maria Sakkari (Grecia) – 3.985;

7. Ons Jabeur (Tunisia) – 3.455;

8. Anett Kontaveit (Estonia) – 3.416;

9. Angelique Kerber (Germania) – 3.320;

10. Iga Swiatek (Polonia) – 3.306.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI