Bertens are momente de joc frumos, tehnic, pigmentat cu scurte si veniri la fileu. Loveste fara efort, atat cu dreapta, cat si cu reverul si gaseste unghiuri incredibile. Are forta in lovituri, dar nu este una apasatoare, pare ca ea controleaza mai mult mingea decat o izbeste, in ciuda celor 182 de centimetri inaltime. Problemele apar atunci cand este miscata foarte mult de-a lungul liniei de fund, momente in care comite cel mai des greselile nefortate.

Olandeza are o buna mobilitate, dar nu cea mai buna.

Asta a facut Halep in primul set, a jucat-o stanga-dreapta, a fost agresiva, a facut pasul in interiorul terenului, a trimis lung in jumatatea adversa si si-a asumat responsabilitatea de a inchide punctele cu mingi bine pozitionate pe colturile terenului. Din pacate, Simona Halep nu a putut mentine acest joc, iar nivelul evolutiei ei a scazut odata cu trecerea timpului, la fel resursele fizice, mare parte folosite in cele noua meciuri anterioare jucate intr-o saptamana si jumatate. Romanca a avut totusi puterea sa revina de la 1-4 in setul secund si sa ajunga la minge de meci in tie-break, dar Bertens a anulat-o, desi nu a jucat mult mai bine, insa si-a imbunatatit radical serviciul.

In decisiv, Halep nu a mai avut puterea sa duca lupta de la egal la egal, dar a reusit probabil punctul anului in tenisul feminin. La 1-4, cu spatele la teren, ea a trimis o minge printre picioare, dupa un lob al rivalei.

si romanca a castigat acel punct.

Halep a inceput meciul cu break, consolidat si pastrat foarte bine cu serviciul pana la 4-2, cand a mai obtinut un alt break. in ghemul urmator a avut de-a face cu prima situatia de a-si pierde serviciul, dar a anulat-o si apoi a luat setul, cu 6-2, in 30 de minute.

Liderul WTA nu a mentinut ritmul si precizia din primul set.

Mingile trimise de ea in terenul advers nu au mai avut lungimea si unghiurile care sa o incurce pe Bertens. in plus, olandeza a inceput sa serveasca din ce in ce mai bine. Halep a avut primele probleme la serviciu in ghemul al doilea, la 0-1, cand a fost 0-40, dar le-a rezolvat. La 1-2, ea a avut 30-0, dar si-a pierdut prima data serviciul. La 1-4, l-a chemat pe Darren Cahill, care i-a transmis ca nu mai are rabdarea din primul set si nici serviciul. Romanca a recuperat apoi cele trei ghemuri diferenta si a avut o minge de 5-4, una de break. Olandeza a anulat-o si a luat ghemul. A venit randul jucatoarei de pe locul 17 mondial sa aiba minge de set si sa nu o fructifice. Setul a ajuns in tie-break, cu o desfasurare dramatica. Bertens a condus cu 5-3, Halep a intors scorul si a avut minge de meci la 6-5, dar Bertens a servit din nou foarte bine si a luat setul cu 7-6 (6), dupa o ora si 26 de minute de joc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Kiki Bertens a inceput cu break decisivul, dar si-a pierdut apoi serviciul. in continuare, ea nu am mai cedat decat un ghem, la 5-1, si s-a impus cu 6-2, dupa doua ore si cinci minute de joc.

La Cincinnati, calificarea in finala este recompensata cu un premiu de 262.364 de dolari si cu 585 de puncte WTA. Castigatoarea trofeului va primi 530.000 de dolari si cu 900 de puncte WTA.

Kiki Bertens, in varsta tot de 26 de ani si 1,82 metri inaltime, a jucat a opta finala din cariera, obtinand al saselea trofeu din palmares, cel mai valoros. Ea a mai castigat in acest an turneul de la Charleston (Premier), la Gstaad si la Nurnberg, in 2017, ambele de categorie WTA International, din nou la Nurnberg, in 2016 si la Fes (in 2012, tot WTA International). in acest an, Bertens a mai fost finalista la Madrid (Premier Mandatory) si a mai jucat in ultimul act la Gstaad, in 2016.

Simona Halep, in varsta de 26 de ani si 1,68 de metri inaltime, a disputat a XXXIII-a finala din cariera, a sasea din acest an, a doua consecutiva la Cincinnati. Ea a castigat 18 turnee pana acum.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Titluri WTA de simplu: 18- Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), in 2018, Madrid (Premier Mandatory), in 2017, Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013;

Finale WTA de simplu: 15- Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam)- in 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), in 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals- Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

Simona Halep este inscrisa la turneul de categorie Premier de la New Haven, care a inceput deja, dar este putin probabil ca liderul WTA va mai juca la aceasta competitie dupa ce a castigat Rogers Cup si a disputat finala la Cincinnati. Daca nu va juca la Connecticut Open o va face la US Open, ultimul grand slam al anului, care incepe la 27 august.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si