În urma acestui rezultat, Halep a ratat şi ocazia de a reveni pe locul I WTA, însă ea va urca o poziţie, în clasamentul ce va fi publicat luni. Sportiva română a ajuns la 17 finale pierdute din 35 jucate în carieră, două în faţa olandezei.

În ciuda înălţimii, 1,82 metri, Bertens nu bubuie mingile, le loveşte elegant, tehnic, iar jocul ei este întărit de scurtele şi venirile la fileu.

Însă punctul ei forte este serviciul şi când intră primul, îşi construieşte uşor succesul. La polul opus, al punctelor slabe, olandeza are scăderi în joc, comiţând erori, şi un rever ce nu este pe măsura forehand-ului ei.

Cu Halep, serviciul şi forehand-ul olandezei au făcut diferenţa. Halep nu a ştiut sau nu a putut să profite de un început bun, în care serviciul olandezei a "scârţâit", nu a fost agresivă, nu a fost precisă. Halep a căutat să joace la greşeala adversarei, fără a-şi asuma riscuri şi nu a încercat să-şi facă punctele ei, iar aceasta a fost o altă problemă a româncei, nemaiîntâlnită în această competiţie.

Citeste si: Yamato Zaharia și-a găsit ”elev”! Pe ce concurent de la ”puterea Dragostei” a început să îl antreneze Faimosul de la Exatlon

Meciul a început echilibrat, cu schimburi destul de lungi, situaţie care a favorizat-o pe jucătoarea română.

Halep a insistat pe reverul sportivei olandeze şi, o perioadă, tactica a funcţionat. Românca a reuşit prima break-ul, la 2-1, desprinzându-se la 3-1, însă din acel moment, jocul rivalei s-a îmbunătăţit evident, mai ales că Halep nu a mai reuşit să pună atâta presiune pe reverul adversarei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Au urmat alte trei ghemuri în care cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul şi au cerut ajutorul antrenorilor lor. Bertens a scurtat punctele, a fost mai agresivă, mai precisă şi cu serviciul mai eficient, astfel că a întors scorul de la 2-4 la 6-4 pentru ea, după 36 de minute.

Halep a acuzat şocul pierderii primului set, o premieră anul acesta, la Madrid, şi a continuat să joace confuz, cu greşeli. Bertens a reuşit break-ul în primul ghem al setului secund şi a făcut apoi 2-0. Sportiva română a avut momente mai bune, a putut din nou să lungească punctele şi a egalat la 2. 

Jocul a continuat în nota de schimburi lungi pe servciul Simonei Halep, care a comis greşeli şi iar Bertens s-a desprins la două ghemuri diferenţă, scor 4-2. După un ghem bun pe propriul serviciu, de 3-4, Halep a avut ghinion la o minge de 15-40, în ghemul următor. Bertens a trimis prost un smeş din apropierea fileului, dar mingea atins-o pe româncă şi a ieşit în aut, însă punctul a fost trecut în dreptul numărului şapte mondial. Kiki Bertens a salvat o minge de break şi a ridicat iar scorul, la 5-3. De data aceasta, sportiva din Olanda a menţinut avantajul break-ului şi a închis meciul, cu 6-4, după o oră şi 27 de minute.

Bertens câştigă în premieră la Madrid, după ce anul trecut a jucat finala, şi va urca pe locul 4 WTA. Ea a mai învins-o pe Halep în ultimul act al unui turneu, anul trecut, la Cincinnati.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Calificarea în finală este recompensată la Madrid cu un premiu de 608.700 de euro şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organizat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi. În 2014, Halep a jucat finala Madrid Open, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Finalele anterioare jucate de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 18 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17- Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier)- 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam)- în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5)- în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5)- în 2015, WTA Finals- Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory)- toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si