Simona Halep s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Dubai, dotat cu premii totale de 768.680 de dolari, după ce a învins-o pe conaţionala sa Elena-Gabriela Ruse cu 6-3, 6-2.

A fost un moment românesc în Emiratele Arabe, după ce Gabriela Ruse reușise o victorie fenomenală în fața numărului 5 mondial, Paula Badosa.

Citeste si: Simona Halep și-a demis antrenorii. Decizia vine după eliminarea ei de la Australian Open 2022

Simona Halep va juca în sferturi cu ultimul cap de serie rămas în competiție 

Simona Halep va juca în turul următor cu Ons Jabeur (locul 10 WTA), ultimul cap de serie rămas în competiție. Tunisianca a avut nevoie de 67 de minute pentru a trece de Jessica Pegula (14 WTA), scor 6-3, 6-1. Meciul este programat pentru joi, în jurul orei 17:00.

Citeste si: Simona Halep, calificare în forță în optimile turneului de la Dubai

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Simona Halep și Ons Jabeur s-au întâlnit și în ediția din 2020 de la Dubai, în faza optimilor de finală. Tunisianca se impunea atunci dramatic, 6-1, 2-6, 7-6(7).

Simona Halep a glumit pe seama acelei întâlniri: „Îmi amintesc că a fost o atmosferă extraordinară. Vă mulțumesc pentru asta! Tot ce sper e ca acum să nu fie 9-7 în tie-break”, a spus ea, potrivit GSP.ro.

Drum liber pentru Simona Halep dacă trece de sferturi

Șansele Simonei Halep pentru câștigarea trofeului de la Dubai au crescut considerabil, potrivit specialiștilor, după ce patru dintre favorite au fost eliminate astăzi, în faza optimilor de finală.

Simona Halep, campioană în 2015 şi 2020 la Dubai, a câştigat şi primele sale meciuri directe cu Ruse, anul trecut la Transylvania Open, în primul tur, cu 6-1, 6-2, şi anul acesta la Melbourne Summer Set 1, în optimi, cu 6-2, 6-1.

Pentru prezența în turul doi al turneului din Emiratele Arabe Unite, Gabriela Ruse va fi recompensată cu 9.000 de dolari și 55 de puncte WTA și cel mai probabil va avansa 3 locuri în clasamentul mondial, până pe 56, cel ai bun al carierei.

vvv


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si