Close sidebar
Close sidebar

Simona Halep, eliminată în semifinalele turneului de la Dubai. Câți bani a câștigat în Emirate

Simona Halep, locul 23 WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 2-6, 7-6, 6-0, de jucătoarea din Letonia Jelena Ostapenko, locul 21 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Dubai. Halep a ratat, astfel, calificarea în semifinale și re-editarea câștigării turneului WTA din Emiratele Arabe, unde Halep se impusese de două ori până acum.

Sorin Negru,

Pentru calificarea în semifinale, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu de 37.500 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Simona Halep s-a impus categoric în primul set, cu un joc puternic de apărare, în care românca s-a mărginit să dea mingile înapoi, lăsând-o pe adversară să facă toate punctele. Din păcate, pe parcurs, Ostapenko şi-a reglat tirul şi Halep nu avut nicio soluţie să i se opună, cedând treptat terenul în faţa ei.

Citeste si: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai: ,,A fost un meci foarte dificil''

Primul set a fost fără ritm, cu puncte scurte şi echilibrat până la 2-2, moment în care Halep a reuşit break-ul la prima minge ivită, apoi totul a mers şnur pentru ea până la 6-2, scor înregistrat după doar 27 de minute de joc.

Schimbare de ritm în setul al doilea dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko 

Lucrurile s-au schimbat la începutul setului secund, când evoluţia riscantă a Jelenei Ostapenko a început să dea roade. Letona a făcut repede 3-0, după un break în ghemul al doilea, în care fostul lider WTA a comis două duble greşeli.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În aceste prime ghemuri, Simona Halep a fost spectatoare la bombardamentul venit din partea cealaltă a fielului, potrivit News.ro. Cu mai mult efort, jucătoarea din Constanţa a reuşit apoi să lungească un pic punctele şi letona a început din nou să nu mai nimerească terenul.

Citeste si: Simona Halep și-a demis antrenorii. Decizia vine după eliminarea ei de la Australian Open 2022

De la 0-3, Halep a revenit şi a egalat. S-a mers în continuare cap la cap cu serviciul până la 6-5 pentru Ostapenko. La acest scor, letona a avut două mingi de set, dar le-a ratat pe amândouă şi setul a ajuns în tie-break, în care jucătoarea de 24 de ani a defilat surprinzător, 7-0, după o oră şi 15 minute de la start.

Cine va juca în finala turneului de la Dubai

Jelena Ostapenko a fost de neoprit în continuare. Simona Halep nu a găsit nicio soluţie la jocul rivalei şi s-a prăbuşit pur şi simplu sub atacurile letonei. Au urmat un set decisiv la 0 şi un meci încheiat într-o oră şi 35 de minute. De la 6-6 în setul al doilea, Halep a mai câştigat numai 11 puncte până la finalul meciului, multe dintre acestea fiind oferite de adversară.

Jelena Ostapenko va evolua în ultimul act cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA, care a beneficiat în semifinale de retragerea jucătoarei cehe Marketa Vondrousova, locul 38 WTA.

Simona Halep, coborâre în clasamentul WTA

Pentru calificarea în semifinale, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu de 37.500 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pentru că nu şi-a apărat trofeul cucerit în 2020 la acest turneu, Halep va coborî în clasamentul WTA până pe locul 26.

Campioana turneului din seria WTA 500 va pleca acasă cu un jackpot de 104.180 de dolari.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI