Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat, duminică, în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

Simona Halep a învins-o în semifinale, cu scorul 6-3, 4-6, 6-4, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 9. Halep (28 ani) va juca a treia sa finală la Roma, după ce în 2017 şi 2018 a fost învinsă în ultimul act de ucraineanca Elina Svitolina. 

Citeste si: Clarvăzătoarea Maria Ghiorghiu, scandal uriaș după moartea soțului ei: ”A fost trecut la COVID, deși nu avea nici un simptom! Nu pot să-l îngrop creștinește!”

Simona Halep a jucat cu spectatori, fiind prima partidă de la Foro Italico cu public, un număr redus de fani fiind acceptat în tribune, cu păstrarea distanţei fizice. În finala de la Roma, Halep o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Karoline Pliskova și Marketa Vondrousova.

Câți bani a câștigat Simona Halep la Roma

Pentru calificarea în semifinale la WTA Roma,  Simona Halep primise un cec 80.000 de euro, o sumă sub nivelul celor pe care le încasa în trecut, deoarece premiile s-au înjumătățit față de nivelul de anul trecut, pe fondul pandemiei.

Citeste si:   "Ne așteaptă o iarnă grea". Virusologul nr. 1 din Germania, avertisment cumplit

După ce s-a impus în partida de duminică, din semifinale, Simona Halep aproape și-a dublat premiul și și-a asigura un cec în valoare de 150.000 de euro. Iar o victorie în turneul Premier 5 de la Roma i-ar putea aduce un premiu de 205.190 de euro.

Citeste si: Berna de la „Puterea Dragostei”, mesaj în exclusivitate pentru știrilekanald.ro, de ziua fostei soacre

Cum a decurs meciul din semifinale cu Muguruza

Simona Halep a început bine meciul cu puternica ei adversară, scrie News.ro. Românca a fost agresivă, a jucat lung, a schimbat rapid direcţia, stânga-dreapa, a dat înălţime mingilor şi şi-a pus în dificultate rivala. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Muguruza a fost imprecisă şi a greşit mult în debutul partidei, dar uşor, uşor şi-a mai reglat tirul loviturilor şi a părut că iese de sub presiune făcând pasul în faţă.

Citeste si: Carmen Șerban a slăbit făcând mișcare 21 de minute pe zi: ”Acum îmbrac hăinuțe în care nu încăpeam!” FOTO

Însă Halep a împins jocul spre reverul sportivei spaniole. De asemenea, backhand-ul sportivei române, fie că a fost în diagonală sau în lung de linie, a urcat multe puncte pe tabelă în dreptul ei.

Halep a avut o minge de 3-0, după ce a reuşit un break, în primul ghem. Muguruza a luat ghemul de 1-2 până la urmă şi imediat a condus cu 40-0 pe serviciul româncei. Halep le-a anulat pe toate cu un joc spectaculos şi s-a distanţa apoi la 5-1. Spaniola a obţinut şi ea un break, la 2-5, un ghem făcut practic cadou de Halep, dar a fost generoasă la rândul ei în jocul următor şi setul s-a încheiat cu 6-3, în favoarea numărului 2 mondial, după 39 de minute.

Muguruza a cerut time out medical în pauza dintre seturi şi a revenit de la vestiare cu un bandaj la coapsa stângă.

Afectată de accidentare, Garbine Muguruza a abordat o tactică ultraofensivă, cu vineri la fileu, cu lovituri puternice şi cu scopul de a închide repede punctele. Şi astfel a putut ţine pasul cu adversara ei, chiar dacă a alternat punctele câştigate frumos cu cele pierdute uşor. Şi asta pentru că Simona Halep nu a mai repetetat jocul agresiv din primul set, nu şi-a mai "plimbat" adversara şi nici nu a mai putut păstra lungimea loviturilor, care au ţinut-o pe rivală departe de interiorul terenului, de unde controlează ea jocul în mod confortabil. În plus, românca a servit slab, şi-a pierdut de mai multe ori calmul şi şi-a complicat meciul.

Halep a condus cu 3-1 şi 4-2, după break-uri în ghemurile al patrulea şi al şaselea. Dar şi-a pierdut de trei ori serviciul şi jucătoarea spaniolă a luat setul, cu 6-4, după 90 de minute de joc.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În decisiv, lucrurile păreau că revin pe făgaşul din primul set. Halep şi regăsit concentrarea şi jocul agresiv, a descoperit cheia jocului avântat al adversarei, cu passinguri de efect, iar Muguruza şi-a pierdut energia şi precizia căpătate aproape miraculos în setul secund.

După patru ghemuri luate la rând de jucătoarea născută în Venezuela, Halep a reuşit aceeaşi performanţă, cu ghemuri câştigate mai dificil la 0-0 şi 3-0. Ea a avut două mingi de 5-0 pe propriul serviciu. Muguruza le-a anulat pe toate şi a reuşit break-ul. Jucătoarea română a ajuns la 5-1, dar a intrat iar într-o evoluţie cenuşie, de care a profitat adversara, apropiindu-se la 4-5. În ghemul următor, spaniola şi-a risipit toată munca depusă pentru această revenire cu două duble greşeli, care i-au oferit victria Simonei Halep, cu 6-4, după două ore şi 17 minute de joc.

După acest meci, scorul întâlnirilor directe dintre cele două sportive este de 4-3 pentur Muguruza, toate victoriile româncei fiind pe zgură.

Halep va evolua, luni, în ultimul act cu o jucătoare din Cehia, ori cu Marketa Vondrousova, locul 19 WTA şi favorită 12, ori cu Karolina Pliskova, locul 4 WTA şi cap de serie 2.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si