Simona Halep nu a fost în apele ei la primul meci jucat după Australian Open. Confruntată cu o problemă la spate, Halep a evoluat sub nivelul arătat la Australian Open. Deşi nu a impresionat, ea a reuşit să se impună după o partidă de două ore, cu un final dramatic, câştigată la a patra minge de meci, salvând la rândul ei o minge de meci a rivalei.

Exploziv a abordat Jabeur meciul cu Halep.

Într-o atmosferă de fotbal sud-american creată mai ales de propriii suporteri, jucătoarea tunisiană înaltă de 1,67 metri a pus pe teren o combinaţie letală de forţă şi tehnică în faţa româncei. Cu un serviciu năprasnic, cu un joc foarte bun de pe fundul terenului, pigmentat cu scurte inteligent aşezate, Jabeur şi-a surclasat adversara în primul set. Tunisiana a condus jocul din ofensivă şi a făcut mai toate punctele, şi pe ale ei şi pe ale rivalei, cu o proporţie covârşitoare a primelor.

Simona Halep, în sferturi la Dubai, după 1-6, 6-2, 7-6 (7), cu Ons Jabeur. Românca a salvat o minge de meci

Acceptată direct în optimi la Dubai, Halep a intrat greu în meci, nefăcând faţă ritmului accelerat impus de dincolo de fileu. Cu serviciu mediocru, mai ales al doilea, cu o apărare penetrabilă, cu o mişcare insuficentă pentru a ajunge la "proiectilele" primite, fără agresivitate, jucătoarea română nu a contat în primul set.

În setul secund, Halep a schimbat abordarea defensivă, trecând la una cu o mai mare risipă de energie, care i-a oferit o acoperire mai eficientă a terenului. Fără a-şi ridica mult nivelul jocului, sportiva română a fost mai preocupată să returneze în teren mingile şi să facă economie de erori neforţate. Jabeur a continuat să fie agresivă, însă forţa şi precizia ei s-au schimbat radical. Ea a risipit puncte cu generozitate şi fostul lider WTA a revenit în joc.

A fost o dereglare neaşteptat de abruptă şi de lungă durată a evoluţiei jucătoarei din Tunisia.

Citeste si: S-a aflat: cand se retrage Simona Halep din tenis! Nimeni nu se astepta sa se intample atat de devreme

Încurajată frenetic din tribune şi "ajutată" de Simona Halep care nu a lichidat jocul, Ons Jabeur a revenit în prim-plan după ce a fost condusă cu 4-1 în setul al treilea. Ea şi-a regăsit forţa, precizia şi unghiurile ample ale loviturilor, "pofta" de ofensivă şi a fost aproape de a câştiga. Însă experienţa Simonei Halep a împiedicat producerea surprizei turneului, la Dubai.

În setul I, Halep a avut o singură minge de break, la scorul de 1-1, apoi a cedat toate ghemurile până la final, înclinându-se cu 1-6, după numai 26 de minute de joc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

În setul al doilea, Simona Halep a condus cu 3-0, după un break în ghemul secund. Setul s-a jucat în ghemul al cincilea, la 3-1, când Halep a revenit de la 0-40 pe propriul serviciu şi a ridicat scorul la 4-1, apoi la 5-1, cu al doilea break.

Chiar dacă a pierdut următorul ghem, pe propriul serviciu, jucătoarea din Constanţa a luat setul, cu 6-2, după mai puţin de o oră de la start.

Simona Halep, în sferturi la Dubai

Simona Halep a acuzat dureri la spate şi a solicitat time-out medical înaintea setului al treilea.

Începutul decisivului a fost similar cu cel al setului secund. Halep a avut 3-0, după un break la 1-0. Ea a condus apoi cu 4-1, dar la 4-2 a servit catastrofal şi a Jabeur a reuşit un break la 0, tunisiana egalând ulterior la 4. Tot aceasta din urmă s-a desprins cu break, la 5-5, şi a preluat conducerea. În pauză, Simona Halep l-a chemat pentru prima dată în această partidă pe antrenorul Artemon Apostu-Efremov (Darren Cahill nu este prezent la acest turneu), apoi a reuşit cel mai bun ghem al ei din meci, egalând la 6, cu un rebreak la 0. În tie-break, Halep a condus cu 6-3, dar s-a văzut egalată şi nevoită să salveze o minge de meci, la 6-7. Românca a luat totul apoi şi a pus capăt unui set care a durat cât primele două.

Citeste si: O româncă este secretul din spatele succesului vedetei tenisului mondial! Cu cine se iubește Alexander Zverev

Halep va evolua în faza următoare cu Arina Salablenka din Belarus, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 7, care a trecut în optimi, cu 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens, locul 22 WTA, după o oră şi jumătate de joc. Jucătoarea română conduce cu 2-1 în întâlnirile directe. Ultima partidă a fost câştigată de Sabalenka, anul acesta, în sferturi, la Adelaide, scor 6-4, 6-2.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Simona Halep a decis: când se logodește cu Toni Iuruc? Când face copii? Când se lasă de tenis? Românii vor plânge după ea EXCLUSIV

Calificarea în sferturi este recompensată la Dubai cu un premiu de 50.100 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în sferturi de elveţianca Belinda Bencic, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2. Românca a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite.

Citeste si: Halep: Perfecţiunea nu există, dar sunt foarte mulţumită de cum am jucat. Sunt “all in”, sunt încrezătoare înainte de semifinale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si