Close sidebar
Close sidebar

Simona Halep pierde finala China Open

Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a pierdut, duminica, finala China Open, fiind învinsa, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), de jucatoarea franceza Caroline Garcia, locul 15 WTA. În ciuda acestui esec, Simona Halep va reveni de la Beijing ca ocupanta a locului I mondial.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Garcia este poate ce mai în forma jucatoare în acest moment, dupa ce saptamana trecuta castigase turneul de la Wuhan, de categorie Premier 5, iar acum a ajuns în finala la Beijing. Duminica, ea a fost agresiva de la începutul meciului cu Halep, pentru ca romanca a abordat finala de la Beijing cu prea multa precauţie, cedand deliberat iniţiativa adversarei.

Halep a început meciul cu un break, dar Garcia l-a recuperat imediat. În continuare, cele doua sportive si-au fructificat serviciul pana la 5-4, cand Garcia a încheat setul cu un break, 6-4, dupa 44 de minute.

Jucatoarea romana si-a schimbat evoluţia în setul secund. A trecut ea la conducerea jocului, si-a asumat mai multe riscuri, iar Garcia parea ca se clatina si ca meciul cu Elina Svitolina, disputat de ea timp de aproape trei ore si jumatate, în sferturi, nu putea ramane fara urmari.

Doua au fost momentele importante ale acestui set, unul fara break-uri. La 2-3, Halep a cerut interveniţia fizioterapeutului pentru o problema musculara la piciorul drept. Ea a continuat jocul si la 3-3 a avut nu mai puţin de noua mingi de break, inclusiv avantaj de 40-0. Nu a reusit sa le fructifice si setul a curs catre tie-break, pe care Garcia l-a castigat la 3. Cu 6-4, 7-6 (3), dupa o ora si 52 de minute, Garcia a obţinut cea mai buna performanţa din cariera, un trofeu de competiţie Mandatory, si prima victorie din trei întalniri cu Halep.

Calificarea în finala este recompensata cu 636.300 de dolari si cu 650 de puncte WTA. Castigatoarea va primi 1,27 milioane de dolari si 1.000 de puncte WTA.

Halep ramane dupa China Open cu locul I WTA si cu cateva succese importante. Luni, la publicarea clasamentului WTA, romanca va avea 40 de puncte în plus faţa de fostul lider, spaniola Garbine Muguruza.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Simona Halep si-a "achitat" toate datoriile la China Open: a obţinut prima victorie în faţa Mariei sarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, dupa ce fusese întrecuta la fel de clar saptamana trecuta, la Wuhan.  Însa Jelena Ostapenko era prima pe lista, dupa ce letona a privat-o de cele mai importante performanţe ale carierei, titlul la Roland Garros si locul 1 WTA.

Iar romanca a castigat meciul din semifinale cu Ostapenko, cel care i-a adus poziţia de numar 1 mondial.

Pentru Halep urmeaza evoluţia la Turneul Campioanelor, din 23-29 octombrie.

Trofeele si finalele Simonei Halep sunt urmatoarele:

Titluri WTA de simplu: 15- Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase în 2013;

Finale WTA de simplu: 12- Beijing (Premier Mandatory) Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals- Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 si Fes (WTA), în 2011 si 2010.
 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI