"Noi am aflat cu tristeţe decizia Nr.2 mondial de a-şi anula participarea", a declarat directorul turneului, Oliviero Palma.

Potrivit organizatorilor turneului, această decizie, care le-a fost comunicată prin intermediul managerului jucătoarei române, Virginia Ruzici, este legată de carantina impusă în Italia tuturor persoanelor care s-au aflat în România sau Bulgaria în precedentele 14 zile.

Această măsură a fost adoptată vineri de autorităţile italiene, în timp ce România şi Bulgaria înregistrează o creştere a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni, scrie agerpres.ro

"Suntem trişti şi profund decepţionaţi" 

"Noi eram optimişti ieri (sâmbătă) şi am informat staff-ul Simonei Halep în legătură cu faptul că jucătorii şi jucătoarele profesioniste nu s-ar supune acestei carantine", a adăugat Palma.

Citeste si: Simona Halep și Toni Iuruc, donație uriașă anti-COVID-19! ”Am văzut cât e de greu pentru toată lumea”

"Dar staff-ul lui Halep ne-a comunicat decizia sa, care strică toate eforturile noastre. Suntem trişti şi profund decepţionaţi", a mai spus Oliviero Palma.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Oliviero Palma anunţase sâmbătă pe contul său de Twitter că'' Halep va participa la cea de-a 31-a ediţie a Openului feminin de tenis de la Palermo".

Simona Halep
Simona Halep

Derogare de la obligaţia carantinei

Organizatorii turneului WTA de la Palermo, programat să înceapă pe 3 august şi care va consemna reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, au precizat, vineri, că au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România şi care ar putea-o împiedica pe Simona Halep, numărul doi mondial, să participe la competiţie.

Citeste si: Decizie incredibilă a Simonei Halep! Toni Iuruc a rămas mască când a aflat: a amânat nunta! EXCLUSIV

''Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu'', a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

Directorul turneului, care se va desfăşura între 1 şi 9 august la Palermo, s-a declarat convins că ''protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt destul de stricte pentru a garanta siguranţa şi sănătatea sportivilor, dar şi a tuturor persoanelor implicate în eveniment''.

Citeste si: E oficial! Simona Halep: ”Am luat dificila decizie de a mă retrage”

Circuitele profesioniste de tenis au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si