Ancuța Bodnar și Simona Radiș au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Paris. Fostele campioane Olimpice en-titre au obținut medalia de argint la finalul probei de dublu vâsle feminin.

Româncele au dominat o mare parte a cursei, însă au fost depășite pe final de echipajul din Noua Zeelandă. Cu 1000 de metri înainte de final, româncele conduceau cursa cu un sfert de barcă avans.

Noua Zeelandă a preluat conducerea în ultima treime a cursei, iar în final a ieșit pe locul 1.

Citește și: VIDEO David Popovici, două medalii la Jocurile Olimpice! Care a fost reacția campionului imediat după ce a terminat cursa?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

jocurile olimpice, medalie argint, echipa vasle romania

Ancuţa (25 de ani) şi Simona (25 de ani), foste campioane olimpice, au încheiat proba din calificări în 6 minute, 51 de secunde şi 41 de sutimi. Cele două canotoare din România au reușit o performanță impresionantă, după ce au cucerit aurul olimpic acum trei ani, la Tokyo, în 2021.

Andrei Cornea și Marian Enache au adus aurul României la proba dublu vâsle masculin

Pe lângă medalia de argint câștigată de cele două canotoare, România  a luat și aurul la proba de dublu vâsle, la categoria masculin. Canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin, în cursul zilei de joi, la Jocurile Olimpice de la Paris. Cei doi sportivi au condus cursa aproape în totalitate și au pornit un sprint puternic pe ultimele sute de metri.

Cei doi canotori români au obținut medalia de aur după ce au ieșit pe primul loc, cu un timp de 6 minute 12 sec 58/100.

Pe locul doi a ieșit Olanda, iar pe locul al treilea Irlanda. Este prima medalie olimpică a României din istorie la proba masculină de dublu vâsle. Nu este prima olimpiadă pentru Enache, care a luat parte și la JO de la Tokyo. Atunci, tot la dublu vâsle, s-a clasat pe locul 9.

Citește și: David Popovici a tras un semnal de alarmă, după ce a făcut istorie la Jocurile Olimpice! Mesaj dur pentru politicieni: „Trebuie să facem ceva”

jocurile olimpice, medalie argint, echipa vasle romania


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si