Simptomatologia generală Covid-19 a suferit schimbări, iar acest lucru este raportat de administratorii unei aplicații din Marea Britanie.
Patru simptome sunt prezente la toți pacienții infectați: tuse persistentă, cefalee, durerri de gât, rinoree, iar al cincea simptom, spune medicul, depinde dacă persoana este vaccinată sau nu.

Citeste si: Bilanț coronavirus 27 octombrie: 478 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„În mai, riscul de long COVID (cu variantele inițiale Omicron) era de 20%. Per ansamblu, toată istoria începe să semene cu o viroză respiratorie tipică. Lucru bun, pentru că asta înseamnă că poate o să avem un virus de care să nu ne mai pese. La fel ca și celelalte patru coronavirusuri tradiționale”, susține dr. Cristian Apetrei.

Varianta Centaurus a fost identificată la Mureș

Medicul mai spune că varianta BQ.1.1 „Cerberus“ circulă deja în România și a fost identificată la Mureș.

„Astfel, în primele două săptămâni din octombrie, au fost identificate prin secvenţiere 3 noi cazuri de infectare cu BQ.1 (familia BQ), 2 în Bucureşti şi 1 în Iaşi. În plus, în Bucureşti a fost confirmată şi versiunea BQ.1.3. BQ.1.1 (supranumită „Cerberus“) este o versiune Omicron de Nivel 6 din grupul Pentagon, care este în creştere rapidă în vestul Europei.

Despre versiunea BQ.1.3 nu există prea multe date în plus faţă de BQ.1.1, dar în Madrid (Spania) este versiunea dominantă a grupului BQ, spunea cercetătorul, subliniind că în Mureş avem confirmate două cazuri de infectare cu varianta BA.2.75 „Centaurus“, „ceea ce sugerează existenţa unui focar de Centaurus“.

Citeste si: OMS: ”Numărul cazurilor COVID-19 şi de gripă au început să crească în Europa. Să nu lăsăm garda jos în această toamnă!”

România ar putea atinge valul 7 în două săptămâni

România s-ar putea confrunta cu valul 7 în cel mult două săptămâni.
„Dacă nu vrei să te infectezi în valul 7 care va debuta în maximum 2 săptămâni (poate chiar săptămâna viitoare), ar fi bine să începi să porți masca. Datele oficiale sunt mult în urma valului acum și nu ne ajută prea mult la prevenție. Dacă nu vrei să faci o formă severă de boală în cazul [foarte probabil] în care totuși de infectezi, atunci e bine să te vaccinezi atât cu vaccinul bivalent (nu există încă în România), cât și cu vaccinul antigripal (există în România și e chiar promovat prin reclame de Guvern). Cele două vaccinuri pot fi administrate simultan, dar pentru asta ar trebui ca și vaccinul bivalent să fie disponibil în această perioadă“, a îndemnat Jurma.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si