Close sidebar
Close sidebar

Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite și la nouă luni de la infectare, spune Anthony Fauci

Toate datele sugerează că simptomele de Covid-19 pot să fie resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare, a declarat, miercuri, consilierul medical şef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, relatează CNBC.

Razvan Ilie,

Anthony Fauci: Simptomele ”Covidului de lungă durată” pot apărea ”cu mult după” infectare.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, le-a spus Anthony Fauci reporterilor în timpul unui birefing la Casa Albă.

Tulburările de somn și oboseala, pe lista de simptome persistente

Între simptomele resimțite la 9 luni după infectarea cu COVID se află oboseala, dificultăţile de respiraţie, tulburările de somn şi altele, pe parcursul multor luni.

Citeste si: Țara care plătește o avere pentru orice victimă a unui vaccin anti-COVID

Simptomele ”Covidului de lungă durată”, numite de cercetători Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) pot apărea ”cu mult după” infectare.

Gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai spus Fauci, potrivit News.ro.

”Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat Fauci, adăugând că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Nelu Tătaru: Întreaga Europă se pregăteşte de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm

Studiu: Varianta britanică a coronavirusului este semnificativ mai periculoasă decât tulpina Covid

Un studiu danez sugerează că persoanele infectate cu varianta britanică a coronaviruslui B117 ar avea un risc de 60% mai mare de a fi internate, a spus ministrul Sănătăţii Magus Heunicke, potrivit The Guardian.

Premierul britanic Boris Johnson a spus în ianuarie: "Pe lângă faptul că se răspândeşte mai repede, noua tulpină- identificată în Londra şi în sud-est- ar putea fi identificată cu un grad mai ridicat al mortalităţii".

Citeste si:  Liderii UE vor discuta joi despre pașapoartele de vaccinare pentru resuscitarea turismului

Primele date au sugerat că varianta se răspândeşte între 30% şi 70% mai repede decât altele şi au existat iniţial indicii că este cu aproximativ 30% mai mortal.

Tulpina britanică va cuprinde toată România

Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării  și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat, arată Institutul Național de Sănătate Publică într-o analiză a primelor 136 de cazuri de infectare cu această tulpină confirmate oficial în România.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mai mult decât atât, în peste jumătate dintre cazurile confirmate în țara noastră nu a fost identificată "legătura epidemiologică"- de unde au luat virusul cei infectați.

Citeste si:  Primul beneficiu concret dacă ești vaccinat anti-COVID

Din acest motiv, sunt necesare "eforturi conjugate pentru realizarea secvențierilor și comunicarea rezultatelor la Direcțiile de Sănătate Publică și Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile cât mai curând după finalizarea investigațiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice și a instituirii măsurilor necesare față de cazuri și contacți, având în vedere transmisibilitea crescută a acestei variante și, conform ultimelor evidențe sosite din UK, severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici", se arată în analiza realizată de Institutul Național de Sănătate Publică.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI