Simulare Evaluarea Națională 2021. Calendarul complet al probelor pentru clasa a VIII-a. Organizarea simulărilor examenelor de Evaluare Națională de către elevii din clasele a VII-a și a VIII-a, cu subiect unic național, a fost cerută oficial de Federația Asociațiilor de Părinți ministrului Educației.

Simulare Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educației a stabilit încă din ianuarie programul examenelor de la simularea Evaluării Naționale, ținând cont de propunerea Consiliului Național al Elevilor ca simulările să aibă loc în perioada martie-aprilie.

Citeste si: În ce condiții vor susține elevii examenele naționale, dacă mai multe localități din țară vor fi carantinate

Calendarul simulării examenului de Evaluarea Națională în 2021

29 martie 2021- simularea probei la Limba și literatura română

30 martie 2021- simularea probei la matematica

31 martie 2021- simularea probei la Limba și literatura maternă

Simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 au loc anul acesta chiar și în condițiile unui nou val pandemic, după ce în urmă cu un an simulările au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19.

simulare evaluare nationala
Calendarul simulării examenului de Evaluarea Națională în 2021

Când vor fi afișate rezultatele la simularea examenului de Evaluarea Națională

Rezultatele la simularea examenului de Evaluare Națională vor fi afișate abia pe data de 16 aprilie 2021, potrivit calendarului convenit de Ministerul Educației cu asociațile de elevi și părinți.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis și premierul Cîțu, ședință de urgență la Cotroceni pe tema școlilor

Simulare Evaluarea Națională 2021. Care este calendarul de la Evaluarea Națională 2021

Ministerul Educației Naționale a anunțat care este calendarul examenului de Evaluare Națională din 2021:

  • 07 – 11 iunie 2021             Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                     Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                     Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                    Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                   Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                    Afișarea rezultatelor  înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021  (ora 16:00 – ora 19:00) –  30 iunie 2021  (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021     Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                       Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

În ce condiții vor susține elevii examenele naționale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a avut mai multe discuţii cu Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca examenele naţionale să poată fi organizate, inclusiv în localităţile aflate în carantină, cu prezenţa fizică, pentru a asigura relevanţa.

"Dacă totuşi, în perioada examenelor naţionale, vom avea localităţi carantinate, am iniţiat deja discuţiile cu CNSU în vederea obţinerii unei derogări, unei excepţii, sigur, cu respectarea accentuată a regulilor de protecţie sanitară, dar care să permită elevilor, oricărui elev din această ţară să meargă să susţină Evaluarea naţională sau Bacalaureatul pentru că sunt examene esenţiale, determinante pentru viitorul fiecărui elev”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la un post TV.

Citeste si: Cîmpeanu, despre ideea care le este indusă copiilor despre școală: Educația nu îmbolnăvește!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Ministrul Educației a mai fost întrebat dacă este posibil să se organizeze două sesiuni ale acestor examene, a doua pentru elevii care nu pot participa la prima din motive medicale ministrul a arătat că anul trecut "nu a ajutat cu nimic cea de-a doua sesiune”, explicând că la prima sesiune a Bacalaureatului au fost identificaţi trei elevi cu temperatura corporală ridicată, peste 37,3, şi în privinţa cărora s-a dovedit că nu sunt infectaţi.

"Nu sunt adeptul unei organizări... Dacă va fi nevoie, sigur că vom lua în considerare acest lucru, dar obiectivul pe care îl avem este să organizăm examenele naţionale la datele planificate pentru a asigura predictibilitatea, sunt cunoscute aceste date acum, cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa, şi cu o tematică adaptată specificului acestui an şcolar care a fost total atipic”, a precizat Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si