Uniunea Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) ar putea pierde monopolul spatiilor comerciale de la Metrou, dupa ce in vara va expira contractul de asociere incheiat de firma sindicatului, Sindomet Servcom SRL, cu administratia metroului. Dupa expirarea contractului, pentru inchirierea spatiilor ar urma sa fie organizata o licitatie publica, a anuntat Jurnalul National. “Monopolul asupra spaţiilor comerciale a fost instituit de firma sindicaliştilor conduşi de Ion Rădoi în primii ani de după revoluţie, iar de atunci contractul de asociere în participaţiune încheiat cu Metrorex a fost mereu prelungit prin acte adiţionale.

Contractul s-a dovedit a fi de-a lungul anilor o adevărată fabrică de făcut bani pentru oamenii lui Rădoi, mai ales că din această afacere firma sindicaliştilor ia 75% din venituri, iar Metrorex 25%. În plus, Metrorex participă şi la acoperirea cheltuielilor aferente funcţionării acestor spaţii”, a mai scris ziarul.

Ion Radoi este seful sindicalistilor de la metrou
Conducerea Metrorex va trebui sa elaboreze un studiu de piata privind preturile spatiilor comerciale, in functie de care se vor stabili si preturile de inchiriere la metrou. Pe de alta parte, se are in vedere şi varianta scoaterii la licitaţie a două pachete, unul pentru inchirierea spatiilor comerciale, iar unul pentru spaţiul publicitar. “În prezent, Sindomet Servcom SRL, împreună cu încă două firme, deţin şi controlul spaţiilor publicitare, în baza unui contract de asociere în participaţiune cu Metrorex. Deşi afacerea merge ca unsă, Metrorex nu prea a mai văzut banii din acest contract, drept  care i-a acţionat în instanţă pe partenerii săi, procesul fiind pe rol.
În urmă cu aproape patru ani, Corpul de Control al premierului a luat la puricat aceste contracte şi a ajuns la concluzia că ele sunt ilegale şi a sesizat DNA. Ulterior, în 2015, la aceeaşi concluzie a ajuns şi Curtea de Conturi, care la rândul ei a sesizat DNA. De atunci însă s-a aşternut liniştea. Procurorii DNA încă cercetează, iar Sindomet Servcom SRL continuă să prospere”
, se mai arata in material.
Intr-adevar, afacerea cu spatiile inchiriate merge ca pe roate. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma a fost mereu pe profit in ultimii 10 ani. Din 2010 si pana in 2015, castigul net a fost de aproximativ 5.150.000 de lei, adica peste 1,1 milioane de euro!

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si