Close sidebar
Close sidebar

Sindicaliștii din Educație resping oferta de 2.500 de lei pe carduri a Guvernului şi anunță că vor continua greva

Profesorii resping oferta Guvernului de 2500 de lei sub formă de carduri și continuă să protesteze în toată țara.

Stefania Pavel,

Profesorii resping oferta Guvernului de 2500 de lei sub formă de carduri și continuă să protesteze în toată țara.

[Sursa foto: Hotnews.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sindicaliştii din Educaţie au anunţat joi că resping oferta Guvernului de 2.500 de lei sub formă de carduri, pe care profesorii i-ar fi primit în două tranşe. "Greva nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale", au declarat sindicaliştii aflaţi la protestul din Piaţa Victoriei, potrivit Observator.

Profesorii, susținuți de elevi la protest

"Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte", a declarat Marius Nistor, unul dintre liderii sindicaliştilor reuniţi în Piaţa Victoriei, reprezentant al Federaţiei "Spiru Haret". 

Citește și: Bacalaureat 2023. Când încep probele orale? Calendarul complet al examenului!

Guvernul a prezentat joi, înainte de răspunsul sindicatelor privind continuarea sau nu a grevei din educaţie, oferta pentru profesori.

[Sursa foto: Hotnews.ro]

Potrivit sindicaliştilor, "greva nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Este o grevă pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect", a mai declarat liderul sindical. Liderii sindicatelor din Educaţie consideră că oferta Guvernului ”este jignitoare” şi au anunţat că greva va continua. 

Până pe 15 iulie va fi gata legea salarizării

Guvernul a prezentat joi, înainte de răspunsul sindicatelor privind continuarea sau nu a grevei din educaţie, oferta pentru profesori. Dan Cărbunaru a arătat că până în 15 iulie va fi gata legea salarizării, care prioritizează educaţia. În plus, cadrele didactice vor primi prime pentru carieră şi carduri pe modelul celor pentru energie, transmite news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernul a menţionat că pentru personalul didactic auxiliar Guvernul va oferi în luna iunie a acestui an suma de 1.000 de lei

[Sursa foto: Hotnews.ro]

Dan Cărbunaru a anunţat că negocierile s-au încheiat cu înţelegerea faptului că astăzi, până la ora prânzului, va fi prezentat răspunsul sindicatelor faţă de oferta echipelor de negociere guvernamentale. 

"Am văzut în spaţiul public diverse interpretări privind modul în care Guvernul şi-a prezentat această ofertă(..) Cel mai important lucru, Guvernul României doreşte să crească salariile profesorilor. Mai mult decât atât, dovada concretă a măsurilor pe care Guvernul vrea să le ia în acest sens este că aşa cum s-a anunţat public, până în data de 15 iulie va fi gata proiectul care vizează noua lege a salarizării, în care educaţia se regăseşte ca prioritară şi care va sta la baza discuţiilor cu toţi cei interesaţi, inclusiv cu liderii sindicatelor din educaţie, astfel încât, la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară, în toamnă, această lege a salarizării care să regăsească inclusive creşterile salariale aşteptate şi solicitate în educaţia, să poată să devină realitate", a spus Cărbunaru.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Klaus Iohannis, optimist cu privire la finalizarea grevei din învățământ: ”S-au găsit soluţii pentru o serie de puncte revendicate de sindicate”

Purtătorul de cuvânt al Guvernul a menţionat că pentru personalul didactic auxiliar Guvernul va oferi în luna iunie a acestui an suma de 1.000 de lei, o sumă forfetară care va intra pe un card emis după modelul cardurilor pentru energie. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI